Nem csak lőszerek tűntek el a szlovák hadsereg raktárából. Rakétakilövő rendszereknek is nyoma veszett

Nem csak lőszerek tűntek el a szlovák hadsereg raktárából. Rakétakilövő rendszereknek is nyoma veszett

A hadseregnek összesen 11 rakétakilövő rendszere hiányzik.

A Trencsén melletti katonai raktárból nemcsak lőszereket loptak el, hanem rendkívül hatékony rakétakilövő rendszereket is. Minderről a Markíza televízió számol be a tvnoviny.sk portálon.

Az eltűnt fegyverzet ügyét már vizsgálja a NAKA. A védelmi minisztérium állítja, már mindent összeszámoltak.

A Markíza információi szerint a hadsereg összesen 11 ún. kilövő berendezése hiányzikk. Jaroslav Naď biztonságpolitikai szakértő szerint ezeket a berendezéseket a kommandósok használják különböző bevetéseken.

A fegyverek az afgán, vagy az ukrajnai háborúban is beváltak és a terroristák érdeklődését is felkeltették. Rendkívül hatékonyak, több száz méterről képesek hatástalanítani a gépjárműveket.

Danka Capáková, a védelmi minisztérium szóvivője a televízió érdeklődésére elmondta, hogy pénteken, december 8-án külön sajtótájékoztatót tartanak a témában.

A hadseregnél nem ez az első kínos eset. Áprilisban kiderült az is, hogy a trencséni lőszerraktárból lőszerek hiányoznak. Júniusi rendkívüli vizsgálatot tartottak a tárcánál, ahol az derült ki, hogy a Túrócszentmárton melletti raktárukból 300 ezer lőszernek veszett nyoma.

Sme/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »