Nem csak az egyetemisták érdeklődnek az albérletek iránt

Az egyetemi felvételihez, illetve a tanévhez kapcsolódva július–augusztusban és január–februárban mintegy 20 százalékkal növekszik a kereslet az albérleti piacon az év többi időszakához képest – mondta Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedden az M1 csatornán.

Kifejtette: az albérleti piac átalakul: korábban a garzonlakások voltak népszerűek, mostanra viszont az egyetemistáknak nemcsak a felsőoktatásban tanulókkal kell konkurálniuk, hanem a rövid távra érkező turistákkal is, és egyre több hallgató közösen bérel lakást.

Balogh László szólt arról is, hogy a vidéki kisebb településekről sokan költöznek nagyobb városokba a jobb munka reményében, ezért állandó a keresletnövekedés van az albérleti piacon, ami felfelé hajtja az árakat.

Az albérleti díjak az elmúlt évben 15-20 százalékkal nőttek, a fővárosban már tetőzik, hiszen a havi 150-160 ezer forint albérleti díj már nem nagyon emelkedik tovább a fizetési korlátok miatt. A társaság tavalyi felmérése alapján a nettó havi fizetés kétharmadát is el kell költeni átlagos bérleti díjra, és ez megterhelő összeg – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »