Nem Boltnak jósolják az aranyérmet

A brazil jövendőmondók nem Usain Boltra tesznek. A jamaicai futózseni édesapja viszont nem izgul a 100-as döntő előtt. Az atlétika iránt egyelőre a vártnál kisebb az érdeklődés az olimpián.

Trónfosztást jósolnak az atlétika legjobban várt számában brazil jövendőmondók. A kagylók állásából és a kártyavetésből azt olvasták ki, hogy nem lefutott a 100 méteres síkfutás döntője. Egyikük sem kötne fogadást a hatszoros olimpiai bajnok, Usain Bolt címvédésére.

„Usain Bolt nehéz időszakot él, nagyon koncentrálnia kell, vagy elveszíti a 100 méteres síkfutás koronáját” – mondta Mao Maria jövendőmondó.

„Ha Bolt nem szedi össze magát, amerikai ellenfele, Justin Gatlin a szám új királya” – hangzott a jóslat.

A hírügynökségek mikrofonvégre kapták a jamaicai sprinter édesapját is, aki jóval derűlátóbb a jövendőmondóknál. Ő azt mondta, hogy fia remek formában van, és amúgy is szokása, hogy apák napján meglepi. Brazíliában hagyományosan augusztus második vasárnapján köszöntik az apákat, a 100 méteres síkfutás döntője egybeesik az ünneppel.

„Otthon, Jamaicában mindig kapok tőle valami ajándékot apák napjára. Mi lehetne tökéletesebb, mint a harmadik 100 méteres aranyérme? Ez lenne a legszebb ajándék, amit valaha kaptam tőle” – mondta Wellesley Bolt.

Az atlétikai versenyeken egyelőre nincs telt ház, a szervezőket mégsem aggasztja a mérsékelt érdeklődés.

„Nem vagyunk csalódottak. Az egyelőre alacsony jegyeladást arra foghatjuk, hogy eddig kevés brazil sztár versenyzett atlétikában, és az igazán népszerű számok sem kezdődtek még el. Biztosak vagyunk abban, hogy Usain Bolt versenyei, illetve az itthon versenyző brazil atléták kicsábítják majd a nézőket a stadionba” – nyilatkozta Mario Andrada, az olimpiai szervezőbizottság szóvivője.

A férfi 100 méteres síkfutás döntőjét helyi idő szerint vasárnap este, magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik a riói olimpián.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »