Nem bírnak a pusztító lángokkal

Egyre több erdő ég Los Angeles környékén. A tűzoltók már négy napja küzdnek a lángokkal.

Repülőgépeket is bevetettek az erdőtüzek megfékezésére Kaliforniában, de így sem sikerült a lángokat eloltani: az erdőtüzek már negyedik napja pusztítanak a Los Angelestől keletre lévő hegyekben. A hatóságok több mint ötezer ház lakóit telepítették ki, azt viszont nem tudni, hogy mennyien maradtak a veszélyeztetett területeken.

„Mi nagyon-nagyon szerencsések vagyunk. A szél jó irányba ment, legalábbis ami minket illet – nyilatkozta egy San Bernardinóban élő hölgy, aki a tűzoltók munkáját is méltatta: Igen, itt minden odaveszett volna, ha ezek a tűzoltók nem tették volna, amit megtettek. Kitűnő munkát végeztek, nagyon hálás vagyok nekik, köszönöm szépen.

A lángokkal 900 tűzoltó küzd a San Bernardinó-i hegyekben és a Mojave-sivatagban, ahol a lángok mintegy harminc négyzetkilométeren pusztítanak. A hatóságok kilenc iskolát átmenetileg bezártak, és otthonmaradásra szólították fel a diákokat és a tanárokat.

A térségben vasárnap délben kezdődött a tűzvész, azt azonban egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy miért csaptak fel a lángok. A tűzoltók abban reménykednek, hogy a térségben tapasztalható lehűlés és a levegő páratartalmának megnövekedése elősegíti az oltást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »