Nem az egyiptomi repülő roncsait találták meg

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó járata csütörtök hajnalban tűnt a Földközi-tenger felett. Tegnap az EgyptAir és az egyiptomi hatóságok bejelentése és képei alapján megtalálhatták az eltűnt gép roncsait, azonban a görög légi közlekedés biztonságáért felelős bizottság állítása szerint nem a csütörtök hajnalban eltűnt repülő maradványait találták meg a tengerben – ezzel később egyetértettek egyiptomi kollégáik is.

 

Azt továbbra sem tudni, mi okozta a repülő lezuhanását. Bár a technikai problémát sem zárják ki, a szakértők a terrortámadást tartják valószínűbbnek. A gép személyzete nem adott vészjelzéseket, pedig kapcsolatban volt a görög légi irányítással. A zuhanás percekkel azután történt, hogy az MS804-es kilépett a görög légtérből.

 

 

A baleset oka egyelőre továbbra sem ismert, de az egyik egyiptomi miniszter szerint valószínűbb a terrorcselekmény, mint a műszaki probléma. A fedélzeten 56 utas, köztük 3 gyerek és 10 fős személyzet utazott, a hírek szerint nincs köztük sem szlovák, sem magyar állampolgár.

 

vs.hu/24.hu/körkép.sk
borítókép: wikipedia

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »