Nem az egyiptomi gép roncsait találták meg, Trump terrorizmust kiált

Nem az egyiptomi gép roncsait találták meg, Trump terrorizmust kiált

Mégsem a csütörtökön eltűnt gép roncsait találták meg Kréta szigetétől délre – a darabok azonosítása után derült ki, hogy azok nem az EgyptAir járatához tartoznak. Korábban az egyiptomi külügyminisztérium és a görög hatóságok is azt állították, hogy a keresett repülőgépet találták meg. Közben a műholdképek vizsgálata alapján az is kiderült, hogy a gép nem robbanhatott fel a levegőben.

Az eltűnt egyiptomi gépen utazók rokonai már a kairói reptéren vannak. Hivatalos tájékoztatás helyett a híradásokból próbálnak tájékozódni. Az EgyptAir légitársaság Párizsból induló járatán 66 ember – 56 utassal és tízfős személyzet utazott. „Nemrég hallottuk a tévében, hogy találtak egy roncsdarabot a repülőből a görög oldalon. Remélem, hogy valakit megtalálnak, akiért imádkozhatunk” – mondta az egyik áldozat testvére.

Az utasok zöme egyiptomi és francia volt, de a gépen utazott kuvaiti állampolgár is.

A gép maradványait a Földközi-tengeren keresik. Tegnap már találtak roncsokat, de kiderült, hogy azok mégsem az eltűnt géphez tartoznak. Ezt a légitársaság is megerősítette. „A legfrissebb az, hogy kiigazítjuk a roncs megtalálásról szóló híreket, ugyanis, amit mi azonosítottunk, az nem a gépünk része volt. Tehát a keresés és a mentés tovább tart, már kora reggel folytatni fogjuk” – mondta Ahmed Adel, az EgyptAir elnökhelyettese.

Az egyiptomi gép eltűnése az amerikai belpolitikában is szerepet kapott. Donald Trump terrorizmust kiáltott és a radikális iszlám terrorizmusról beszélt. „Egy gép robbant fel az égben. És ha valaki azt gondolná, hogy nem robbant fel az égben, az tévúton jár. 100 százalékos tévúton” – vélekedett a republikánus elnökjelölt.

Közben a Los Angeles-i repülőtéren az eltűnt egyiptomi gép hatására megerősítették a terrorellenes készültséget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »