Nem árulta el Pukli, honnan van pénze egy új polgári pártra

Nem árulta el Pukli, honnan van pénze egy új polgári pártra

Polgári Világ Pártja néven új formációt alapít Pukli István, a Tanítanék Mozgalom korábbi vezetője. A pedagógussal a Magyar Nemzet készített interjút, melyben az új alakulatról és korábbi tevékenységéről is kérdezték.

Nevéhez hűen, a polgári gondolkodású szavazók képviseletére vállalkozna Pukli István pártja, a Polgári Világ. A közéleti szerepvállalásról elhíresült pedagógus szerint kétszáz éve létezik “egyfajta polgári gondolkodásmód” Magyarországon, de a polgárosodás folyamata “a rendszerváltás után is befejezetlen maradt”.

“Később pedig az ország ellen fordult az az egyetlen ember – Orbán Viktor – , akiben a polgári szavazók bíztak”

– fejtette ki Pukli, aki mellett leendő párttársa, Kálovics Enikő, a Független Diákparlament egyik korábbi tisztviselője is megszólalt a lapnak.

Pukli pénteken tervezi benyújtani a tíz ember által alapított Polgári Világ Pártja alapszabályát. Állítása szerint “hazai és nemzetközileg elismert” szakértőgárda áll mögöttük, de azt nem árulta el, hogy konkrétan kikről is van szó.

Pukli a pártfinanszírozással kapcsolatban szintén nem volt valami közlékeny:

“Vannak kapcsolataink, vannak ígéreteink. Vállalkozóktól. Velünk van egy jelentős tőke, amit az ügy szolgálatába tudunk állítani.”

Azt mindenesetre tagadta, hogy a Fidesz pénzelné őket.

Pukli kizárta, hogy bárkivel összefogjanak, és főleg a bizonytalan, illetve az Orbán Viktor politikájából kiábránduló szavazókat jelölte meg újdonsült pártja célcsoportjaként.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »