Nem akart ölni, csak tíz évet kapott

Nem akart ölni, csak tíz évet kapott

Enyhített a másodfokú bíróság annak a férfinak a büntetésén, aki fegyvert fogott feleségére és a nő szerelmére. Az ítélőtábla szerint ölni nem akart az elkeseredett vádlott.

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy felesége megcsalta és el is hagyta. 2013 nyarán magához vette engedéllyel tartott sportpisztolyát, az asszonyt autóba kényszerítette, majd az új élettárs munkahelyéhez mentek. A nő menekülni próbált, férje többször rálőtt, de őt nem találta el, az élettársat viszont igen. A vádlottat első fokon a Budapest Környéki Törvényszék 12 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

„A halmazati elkövetésre figyelemmel a büntetési tételkeret 10-től 25 évig terjed. Ennek a középmértéke 17 és fél év. Ettől a középmértéktől a kiszabott büntetés lényegesen eltér. Attól enyhébb, és ezt a feltért bűnösségi körülmények nem indokolják az ilyen mérvű eltérést” – fogalmazott Fekete Tünde ügyész a tárgyalóban.

Az ítélőtábla nem adott helyt az indítványnak, enyhített az elsőfokú ítéleten. A vádlott büntetését tíz év szabadságvesztésre enyhítették, amelyet börtönben kell végrehajtani. Az indokolás szerint a vádlott csak rá akart ijeszteni a feleségére a pisztollyal. „A másodfokú bíróság álláspontja szerint arra figyelemmel, hogy itt a P. Gyula vádlott esetében az ölési szándék nem állapítható meg. Így az O. Adrienn sérelmére elkövetett cselekményt a másodfokú bíróság foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetésnek minősítette” – jelentette ki Tóth Sándor tanácsvezető bíró.

A vádlott legkorábban 2020-ban, 43 éves korában szabadulhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »