Nem akar olimpiát a fővárosi ellenzék

MSZP: csak a főváros és az ország tönkretételével rendezhető olimpia

Az MSZP a 2024-es olimpiai rendezéstől történő elállást kéri a kormányoldaltól, mivel szerintük az esemény csak a főváros és az ország tönkretételével lenne lebonyolítható Budapesten.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, “nem az a hazafias, aki fejjel megy a falnak”.

Kiemelte, a közgyűlésnek az olimpia helyett a “lerobbant kórházak és a magára hagyott iskolák” mellé kellene állnia.

“Mi budapestiek sem vagyunk hülyébbek, mint a rómaiak, ha ők fel tudták ismerni az érdekeiket, akkor nekünk is fel kell” – mondta Horváth Csaba arra utalva, hogy az olasz főváros a közelmúltban elállt az olimpiarendezéstől.

A szocialista politikus ismételten felszólította a közgyűlés kormánypárti képviselőit, hogy saját pénztárcájukból fizessék vissza azt a több mint 600 millió forintos kárt, amit a Mahír-perrel okoztak.

Az MSZP másik képviselője, Szaniszló Sándor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a közgyűlés “önként és dalolva” csatlakozik az állami szemétszállítási holdinghoz, ami 2 milliárd forintos veszteséget jelent majd a városnak. Az ellenzéki politikus szerint ez a főpolgármester állításával szemben azt eredményezheti majd, hogy Budapest piszkosabb lesz a jövőben.

Szaniszló Sándor emellett felszólította a főpolgármestert, hogy indítson fegyelmi eljárást a Főgtáv vezérigazgatójával szemben, a vállalatnál tavaly “fillérekért” értékesített hivatali autók ügyében.

LMP: Magyarországnak nem érdeke az olimpia

Az LMP szerint Magyarországnak nem érdeke, hogy 2024-ben olimpiát rendezzen.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormányoldal egyértelműen hülyének nézi a budapestieket, ugyanis úgy módosítaná az olimpia rendezési tervét, hogy abban több új helyszín is szerepel, miközben a költségek nem emelkednek.

“Róma sem véletlenül lépett vissza” – mondta, majd hozzátette, Budapestnek először a hétköznapjait kellene megfelelően megszerveznie. Az LMP képviselője példaként említette a 3-as metró felújítása alatti buszpótlás megoldását.

Csárdi Antal szólt továbbá arról, szerinte az olimpia ügye is azt mutatja, hogy a “kormány túszul ejtette a fővárost”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »