Nem akad jelentkező a gyergyói Figura élére

Lejárt a jelentkezési határidő a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház menedzseri tisztségének versenyvizsgájára. Bár a színházban többen érdeklődtek a lehetőség iránt, az önkormányzat személyzeti osztályán senki sem adta le a jelentkezéshez szükséges iratcsomót.

arus kati bk_b

Egyelőre Árus Katalin (képünkön) az intézmény ideiglenes igazgatója – aki korábban a referensi munkakört töltötte be a teátrumban –, megbízatása azonban hamarosan lejár, hiszen ez csak 120 napra szól. Az önkormányzat sajtószóvivője, Balázs Szidónia elmondta, jelentkező híján a városvezetés képviselői tárgyalni fognak Árus Katalinnal, hogy a következő időszakra is vállalja-e a megbízatást. Arra az időre, amíg újra meghirdetik a versenyvizsgát, és kiderül, ki alkalmas a tisztség betöltésére.

A Figura megbízott igazgatója lapunknak elmondta, várja a megkeresést, de már most tudja, hogy „nincs sok alternatíva”. Mint fogalmazott, jobb, ha elvállalja a következő időszakra is a feladatot, minthogy olyan ember kerüljön átmenetileg a színház élére, „aki eddig be sem tette a lábát a színházi műhelybe”. A százhúsz nap október 28-án telik le, remélhetőleg addig rendeződik a kérdés. Árus Katalin azt azonban már biztosan tudja, hogy a Figura Stúdió Színházban szeptember 1-jén elkezdődik az új évad: Botos Bálint rendező vezetésével ekkor kezdődik el az új bemutató próbafolyamata.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »