Nem adja ki Ausztria Assadéknak a szír tömeggyilkost

Húsz katona kivégzése miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek Ausztriában egy szíriai betlakodót. Az innsbrucki bíróság szerdán mondta ki az ítéletet, az elítélt egy osztrák börtönben fogja letölteni büntetését. A 27 éves férfit tavaly júniusban fogták el egy tiroli menekültközpontban, miután egy szíriai társa jelentette a hatóságoknál.

Állítólag azzal dicsekedett, hogy otthon rengeteg Aszad elnökhöz hű fegyvertelen és sérült katonát végzett ki. A férfi története folyamatosan változott: letartóztatása után rögvest bevallotta, hogy katonákat gyilkolt 2013 és 2014 között Homsz városában. A vallomását azonban később visszavonta, és arra hivatkozott, hogy félrefordították. A tolmács viszont ellene tanúskodott, és kiemelte: “A vádlott azt mondta, hogy sebesült katonákat végzett ki. Mikor megkértem, hogy ismételje meg a vallomását, azonnal megtette”

A szíriai férfit háborús bűncselekményekért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Egy osztrák börtönben fogja letölteni a büntetését, mivel Ausztria nem akarja kiadni a szíriai hatóságoknak a hat éve tartó háború miatt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »