Nem a vallásuk miatt molesztálnak a migránsok

Nem a vallásuk miatt molesztálnak a migránsok

A bevándorlási hullám intenzívvé válása és a hatalmas embertömeg Európába való megérkezése után megszaporodtak azok a hírek, amelyek a muszlim migránsok által elkövetett rendbontásokról, nőkkel szembeni molesztálásokról, erőszakos cselekményekről szóltak. Az iszlámot jól ismerők szerint ugyanakkor az elkövetések motivációja mögött nem vallási indíttatás állt, hisz az erőszakot halállal büntetik a muszlim országokban.

2015 szilveszterének éjjele. Köln belvárosában az új esztendő, egy új kezdet ünneplésének óráit nem a tűzijátékok pompás fénye tette emlékezetessé, hanem az erőszak és a félelem sötétsége árnyékolta be. Molesztálások, szexuális zaklatások és rablások tucatjait követték el nőkkel szemben migrációs hátterű férfiak. A kölni események azonban nem voltak egyediek – Németország 16 tartománya közül 12-ben történtek hasonló bűncselekmények.

2016 májusa, Berlin. Többnapos karnevált rendeztek a német fővárosban, a kultúrák találkozásán 650 ezer ember vett részt. A pünkösdi parádé viszonylag békésen zajlott, azonban több nő is bejelentést tett a rendőrségen, hogy szexuális kényszerítés áldozata lett. Elmondásuk szerint csoportosan támadtak rájuk „délies kinézetű” férfiak.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »