Nekünk hazánk, nekik közeg

Nekünk hazánk, nekik közeg

Véletlenül vagy sem, kezembe került egy bulvárlap. Nem is foglalkoznék vele egy percig sem, ha nem hirdetné a színtiszta kozmopolitizmust.

Magyar Menedék - Tepe

A Sárga RTV nevezetű televízió- és rádióújság legfrissebb számában olvassuk:

„Hat évig Spanyolországban élt Marsi Anikó a családjával. A Tények műsorvezetője az új tévés munkája miatt költözött haza, de a férje, Palik László a gyerekekkel hármasban Spanyolországban maradt. Nyáron úgy döntöttek, véget vetnek a kétlaki életnek, így két közös fiúk szeptemberben már itthon kezdte a tanévet.

„Mindkét fiam imádja az itteni iskolát, és bár felejtettek kicsit magyarul, nagyon tetszik nekik ez a közeg is” – mondta a Tv2 műsorvezetője.”

Nos, szélsőséges fogalmazás ide vagy oda, valaha – mondjuk a két világháború között – az ilyen személyekre, mint most Marsi Anikó, mondták azt, hogy hazaárulók, vagy éppen fajárulók. Mert jegyezzük meg az idézett szövegből a kulcsszót: „közeg”. Nem haza, nem nemzet, nem nép. Közeg.

Más szóval ez színtiszta kozmopolitizmus. Mindegy, ki hol él. Jó itt lenni, fenséges a magyar konyha, gyönyörűek a nők, a tájak és szép a nyelv is, de azért ez is csak egy közeg a sokból. A fiúnk már világfi, bárhol jól érzi magát, ahol magát feltalálja, így akár Magyarországon is.

Ennél már csak az a rosszabb – ha van egyáltalán ilyen –, amikor a gyermeknek mindegy, milyen keresztnevet adnak. Emlékszem, még a nyolcvanas években volt egy felmérés a Magyar Nők Lapjában. Kismamákat kérdeztek, milyen keresztnevet adnak majd gyermeküknek. Az egyikük szinte hencegett: „Idegent, mert az szebb, mint a magyar.”

Gondolom, nem árulok el titkot, hogy ha van problémám a kormánnyal, akkor az miben áll leginkább. De ha netán kétséges lenne, leírom ismét: nem ismeri a sajtórendészetet. Az efféle műsorvezetőket páros lábbal kellene ugyanis kirúgatnia, de szó szerint. Ha nekik Magyarország csak egy közeg a sok közül, akkor errefelé semmi keresnivalójuk nincsen.

Az sem véletlen persze, hogy a vasárnapi referendum előtt jelent meg mindez – természetesen büntetlenül. Mégis, született optimistaként, remélem azért, hogy nem az efféle kozmopolita firkászoké a jövő. Bízom a holnapi elsöprő NEM-ekben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »