Nekiment Andy Vajnának a Heti Válasz

A Heti Válasz betámadta az offshore cégei miatt Andy Vajnát, akit a lap információi szerint már a Fidesz-hívek sem néznek jó szemmel.

A Heti Válasz szerint a kaszinóbirodalommal rendelkező filmes miniszteri biztos az összes Magyarországon keletkező nyereségét ki tudja menteni az országból. A lap azt boncolgatja, hogy Vajna a központi vagyonkezelő cégét, az AV Investments Kft-t eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a nyereséget a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni, amely az adóparadicsomként számon tartott Nevadában székel.

Hírdetés

A cégről már korábban tudni lehetett, hogy adóoptimalizációs célból egy luxemburgi anyavállalata is van – írja a Heti Válasz. A cikk felveti azt is, hogy Andy Vajna esetében eltekintettek a C típusú nemzetbiztonsági átvilágítástól.

A Heti Válasz szerint azonban a vagyonkimentés ellenére „a hatalom” bízik a kaszinó-, gyémánt- és filmmogulban, annyira, hogy még a jobboldali médiabirodalom egy részét is vele akarják felépíttetni. Nem így, a mezei fideszes közönség. A lap úgy tudja, hogy a Fideszben gyanakodva figyelik Vajnát. A cikk példaként hozza, hogy amikor Schiffer András LMP-társelnök Tusványoson arról beszélt, hogy Andy Vajna az alaptörvény felett áll, mert ő is kedveményezettje a „központilag kijelölöm a nyerteseket” politikának, a Fidesz hívei nemhogy fújoltak volna, de még egyetértő tapssal is fogadták Schiffer szavait.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »