Neki az igazi rajongók jobban örülnek, mint Vadernek

Nagy bejelentést tettek a londoni Star Wars Celebrationön szombaton.

A londoni Star Wars Celebration első napján zajlott a Zsivány Egyes-panel, amelyről a közeljövőben bővebben is beszámolunk. A nézők elvileg láthatták az első önálló Star Wars-film – amelyet december 17-én vetítenek itthon – második előzetesét, amelyben állítólag egy képkocka erejéig Darth Vader is felbukkant. (Ez önmagában nem újdonság, az Entertainment Weekly-ből tudjuk, hogy benne lesz.) Azért nem tudunk biztosat, mert az élő online közvetítésben nem adták le az ízelítőt.

No de mit jelentettek be szombaton? A Lázadók panelben mutatták be az animációs sorozat – amely a Zsivány Egyes és a Csillagok háborúja negyedik része előtt, viszont A Sithek bosszúja után játszódik – harmadik évadának előzetesét. Több új szereplő mellett feltűnik benne Thrawn admirális, aki a Star Wars 7., 8., és 9. részének szánt, Timothy Zahn által írt Thrawn-regénytrilógia főgonosza (már főadmirálisként).

Ennél szebb gesztus nincs a SW-geekeknek

Dave Filoni rendezőtől, a Lázadók többi alkotójától és a Disney-től ez két szempontból is szép gesztus. Egyrészt az első Thrawn-regény (a Star Wars „igazi” hetedik része), A Birodalom örökösei idén május 2-án lett 25 éves – akkor hosszabban is meséltünk Thrawnról és a trilógiáról.

Másrészt azért, mert miután a kitaláló George Lucas eladta a franchise-t a Disney-nek, utóbbi lényegében semmissé tette az elmúlt évtizedek könyv-, képregény, és számítógépes játék-termését, amelyek együtt az ún. bővített univerzumot adták. Ez az első alkalom, hogy visszanyúlnak egy ott megjelent karakterhez – nem csoda, hiszen korábban petíció is indult azért, hogy Thrawn szerepeljen a Lázadókban.

A Disney az utóbbi hetek bejelentése nyomán egyébként érdekes játékba kezdett: nemrég derült ki, hogy a Klónok háborúja animációs sorozat egyik szereplője, Saw Gerrera lesz a Zsivány Egyes mozifilm egyik kulcsszereplője, most pedig a könyvfőhös Thrawnt teszik bele a Lázadók animációs sorozatba.

Íme, az előzetes:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »