Nehéz szavakat találni – de Imre Géza ezüstérme is szépen csillog

Imre Géza akkor szerzett olimpiai bronzérmet az atlantai olimpián, amikor koreai ellenfele Park Szang Jung még csak egy éves volt. Ennek tudatában léphettek pástra a 2016-os Rio-i olimpiai férfi párbajtőr egyéni döntőjében.

Azt előzetesen is lehetett tudni, hogy a koreai nagyon gyors, és ebben a fegyvernemben pedig rendkívül fontos, hogy egy ilyen kellemetlen típusú ellenfelet nem szabad előnyhöz juttatni.

Imre Géza sem engedte előnyhöz, sőt rögtön az első harmad elején 2 tussal meglépett a magyar klasszis, ezután olimpiai döntőhöz mérhető izgalmas jelenetekkel folytatódott az asszó.

Az első szünetre 8-6-os magyar előnnyel vonultak vissza a vívók.

A második három percre a koreai jött ki harcosabban, és 9-9-re egalizált is. Ám a sorminta szerint Imre Géza újra 2 tus előnybe került, a 11-9 pedig már olyan eredmény, amelynél már az együttes találatok egyre közelebb hozzák a negyedik magyar aranyérmet.

A koreai is érezhette ezt, próbálkozott is lábra célzott szúrásokkal, de ebből csak annyi sült ki, hogy Imre Géza 13-9-re elmenjen – következzék a harmadik harmad!

Néhány másodperc alatt 14-9-re módosult az állás, egy tusra a magyar párbajtőröző az olimpiai címtől, és akkor a koreai egy elkeseredett rohamba kezdett (14-14), majd derült égből 14-15, oda.

Nehéz szavakat találni.

Talán csak annyit, hogy így is rendkívül büszke az egész ország a szenzációs Imre Géza teljesítményére.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »