Néhány sorban – kijutott Magyarország a női röplabda EB-re, kikapott az Ungvári Kárpáti

Bár mindkétszer vereséget szenvedett, de szoros eredményeket játszott idegenben a Borisz Petrovszkij által vezetett megfiatalított Ungvári Kárpáti a női kézilabda-bajnokságban Lembergben.

Az első találkozón 22-20-ra, a másnapi visszavágón 22-18-ra nyert a Halicsanka Lviv a Kárpáti ellen, amely így már a Dnyiprjanka Herszon mellett a másik hibátlan együttes az élvonalbeli bajnokságban.

***

Nem sikerült a véghajrá, így elmaradtak a győzelmek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged, illetve a Telekom Veszprém számára.

A Tisza-partiak hazai környezetben látták vendégül a címvédő lengyel Kielcét, és, bár 8 perccel a vége előtt még 27-25-re vezettek, a végén 29-27-ra vereséget szenvedtek.

Az utolsó percben hetest hibázó Veszprém 28-28-ra végzett a Wisla Ploc vendégeként.
Lejátszotta első mérkőzését Kim Rasmussen irányítása alatt a magyar női kézilabda-válogatott, amely barátságos mérkőzésen 32-22-re verte Szlovéniát.

***

Női röplabda Eb-pótselejtező mérkőzésen a magyar válogatott Érden aranyszettben 4-1-re verte Romániát, és kijutott a 2017-ben Grúziában és Azerbajdzsánban megrendezésre kerülő kontinensbajnokságra.

***

A megyei labdarúgó-bajnokság 22. fordulója után ismét változás történt az élen, miután a játéknap ungvári rangadóján a címvédő hazaiak 6-2-re verték a korábbi listavezető Nagyszőlős csapatát. Dédában 1-1-re végzett egymással a bajnokságban szereplő két beregszászi járásbeli csapat, Déda és Beregszász.

Négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt a felnőtteknél az Ungvári FC vezet 50 ponttal a 48 pontos nagyszőlősiek előtt. Az ifiknél az ugocsai megyeszékhely fiataljai állnak a tabella élén 51 ponttal, második Munkács 49 ponttal.

***

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt kialakult az első három sorrendje a beregszászi járási labdarúgó-bajnokságban.

A bajnoki címet már korábban bebiztosító Beregszászi Csillag az utolsó előtti játéknapon Jánositt látta vendégül és 7-3-ra nyert. Gát 1-1-re végzett Nagybégányban.

Az utolsó forduló előtt a Beregszászi Csillag vezte 51 ponttal a 40 pontos Gát és 36 pontjával harmadik Jánosi előtt.

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 41. számRovat: SportTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: KárpátaljaUkrajnaUngvári Kárpátilabdarúgásröplabdasportukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »