Negyedmillióan vesztik el a munkájukat

Jövő hónaptól harmadára fog csökkenni a közmunkások száma, – a májusban induló közmunkaprogramokban már csak 105-106 ezer fő foglalkoztatására ad keretet a kormány, ami azt jelenti, hogy több mint 230 ezer ember munkalehetősége szűnik meg.

Vannak olyan települések, ahol még ennél is kevesebb ember foglalkoztatására lesz lehetőség, és negyedére csökken a közmunkások száma. Eddig tartott a foglalkoztatottság javítása, papíron. Az egymillió munkahely ígéretéből többszázezer ember fizetett pótcselekvése lett, de a kampányidőszak lezárultával ez is eltűnik.

Mondjuk ki: a közmunkaprogram része volt az állami pénzekből kivitelezett kampánynak, és a kormánynak soha nem is állt szándékában hosszú távon pénzelni a programot, ami az állami költségvetés számára semmilyen bevételt nem termel. A közmunkaprogram legfőbb haszna az a többszázezer szavazat volt, amit a Fidesz ennek köszönhetően szerzett.

Hírdetés

Éppen ideje lenne befejezni a papír-illúziók gyártását. Állami nagyvállalatokra van szükség, melyek magyar munkaerőt foglalkoztatnak és profitot termelnek az államnak. Csak és kizárólag a gazdálkodó állammal lehetséges megoldani a munkanélküliséget. A kormánynak erre kell költenie a brüsszeli pénzeket, nem szabadidőközpontokra és szökőkútra.

Hídfő.net

Kapcsolódó:  Véget ért a kampány, lehet éhen dögleni – Nincs tovább jelentősége a közmunkának


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »