Négy új csatornát indított az A38

Négy új csatornát indított az A38

Visszatérő kedvencek, feltörekvő arcok is fellépnek az ősz folyamán a budapesti A38 hajón. De újrajátsszák például az Amorf Ördögök és az Anima Sound System egy-egy közkedvelt nagylemezét is.

A mostani időszak legnagyobb dobása mégis inkább az, hogy négy tematikus csatornát indított el az A38 csapata a YouTube videomegosztón. A rockzenei A38 Rocks, a jazz, kísérleti és avantgárd zenéket bemutató A38 Free, a nép- és világzenei A38 World, valamint a pop, elektronikus és indie együttesekre fókuszáló A38 Vibes csatornákon közel ötven koncertfelvétel, mintegy hatszáz szám lesz elérhető, többek között a Laibach, a Raveonettes, az Amorf Ördögök, Péterfy Bori, az Ivan & The Parazol, Frank Turner, a Kraak & Smaak, a Punnany Massif, a Brains, a Madball, az Animals As Leaders A38-as koncertjei. A koncerthajó indulása óta közel ezer koncertet vettek fel, így a tervek szerint heti rendszerességgel bővítik majd a számok listáját.

 

David Eugene Edwards (Wovenhand) Fotó: Deathwishinc.com

Erősen indul az őszi szezon a Duna-parton: érkezik a szakrális rock ’n’ rollt játszó Wovenhand, a svéd Kristian Matsson énekes-dalszerző The Tallest Man on Earth elnevezésű produkciója, visszatér a francia Nouvelle Vague is, Jim Jarmush zeneszerzője, a lantművész Josef van Wissem pedig Tarr Béla zeneszerzőjével, Víg Mihállyal ad közös koncertet.

A lemez-újrajátszó sorozat részeként az Anima Sound System a húsz éve rögzített Hungarian Astronaut című lemezét, az Amorf Ördögök pedig szintén egész estés koncerten eleveníti fel a Betyár a Holdon című albumot.

Az A38 hajó most is csatlakozik az október 7. és 23. között zajló CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválhoz: a nyitónapon a szvinges nu jazzt űző Koop Oscar Or-chestra lép színpadra, fellép majd a kifinomult, hiphopot, triphopot ambienttel ötvöző Emancipator Ensemble, a saját építésű „hangszereivel” kísérletező, a skandináv népzenét és az elektronikus hangzást egymásba fűző őrült svéd, a Wintergatan is. Először hallhatja élőben a magyar közönség az olasz Sacri Cuorit: zenéjük olyan, mintha Fellini és David Lynch képi világa keveredne egymással.

A könnyűzenei műveltség pallérozásán túl az A38 a szakmai oktatást is egyre fontosabbnak tartja: folytatódnak az Akadémia38 képzései – koncerthangosító- és világító-, mozgóképgyártó-tanfolyamok –, amelyekre szeptember 26-ig lehet jelentkezni. Most vasárnap nyílt napon várják az érdeklődőket, akik részletesebben megismerkedhetnek a technikai háttérmunkákkal.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 03.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »