Négerek Körmenden – megérkezett az első szállítmány, kedvükre járhatnak-kelhetnek a városban

Négerek Körmenden – megérkezett az első szállítmány, kedvükre járhatnak-kelhetnek a városban

Hétfő délután megérkezett a betolakodók első csoportja a körmendi ideiglenes befogadótáborba.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy délután három óra előtt néhány perccel egy autóbusz hajtott be a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola hátsó kapuján, a jármű nem volt egészen tele, 30-40-en utaztak rajta. Meg nem erősített információk szerint a migránsok a bicskei befogadóközpontból érkeztek.

A táborban készültek az érkezők fogadására: a kerítésen kívülről az látszott, hogy a katasztrófavédelem munkatársai igazgatták a sátrakat, számítógépeket és különböző ládákat cipelő emberek járkáltak, több civil rendszámú személyautó és kisteherautó hajtott be a rendészeti iskola udvarára, amelyek csomagokat, élelmiszert szállítottak.

Mivel a tábor nyitottan működik, onnan bármikor szabadon távozhatnak a megszállók. Körmenden érezhetően nagyobb a rendőri jelenlét, a szakközépiskola körüli utcákban több járőrautó is várakozott.

Az osztrák oldalon a pinkamindszenti és a rábafüzesi határátkelőhelyen az osztrákok határellenőrzést vezettek be, az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy az Ausztria felé tartó járműveket megállították, belenéztek a csomagtartóba, kérték az iratokat. Az olyan zárt vagy elsötétített ablakú járművekre különösen figyeltek, amelynek utasterébe nem lehetett belátni.

Hétfőn délelőtt a rábafüzesi határátkelőhelyen a szokottnál kisebb volt a forgalom, a határellenőrzés se a teherforgalmat, se a személyforgalmat nem késleltette. Fizikai határzár, kerítés vagy "szárnyas kapu" építésének egyelőre nem volt nyoma.

Jobbik: a Fidesznek mégis kellenek a bevándorlók

Hétfőn hivatalosan is megérkeztek a fideszes vezetésű Körmend nyílt menekülttáborába az újabb migránsok. Ez az eset a Jobbik szerint első jele annak, hogy a Fidesz mindenféle kommunikációs trükkje ellenére, Brüsszel parancsának engedelmeskedve idegen szokású, kultúrájú embereket enged betelepíteni Magyarországra.

A Fidesz-kormány szavai szájhősködéssé, népszavazási kezdeményezése, melyet korábban annak időbeli elhúzódása miatt még hevesen ellenzett, hiteltelenné vált. Korábban bebizonyosodott: Orbán Viktor családja és kormánya is egy terrorgyanúba keveredett, körözött arab üzletemberrel bizniszel, most pedig Körmend lakosait kívánja migránsok okozta veszélyeknek kitenni.

A Jobbik szerint az Alaptörvényben kell rögzíteni, hogy Magyarország nem kér a bevándorlókból, ez a megoldás ugyanis nem kerül milliárdokba, kiküszöböli az esetleges érvénytelen vagy eredménytelen népszavazás okozta kudarcot, továbbá gyorsan és a legmagasabb jogi szinten garantálná az idegenek betelepítésének elutasítását – írja közleményében Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »