Ne kockáztassunk: mondjunk nemet a TTIP-ra!

A Jobbik Ifjúsági Tagozat örömmel csatlakozik ahhoz a megmozdulássorozathoz, amelyet 2016. szeptember 17-én, déli 12 órakor hét németországi városban rendeznek meg a két szabadkereskedelmi megállapodás, a TTIP és a CETA elleni figyelemfelhívásként. Bizakodásra okot adónak tartjuk, hogy német nyelvterületen tudatos európai polgárok ezrei állnak ki a szabadkereskedelmi szerződések ellen, melyek beláthatatlan következményekkel járhatnak országaink számára.

Magyar Menedék - Badiny

Aggasztónak tartjuk ugyanakkor, hogy noha ma már Németországban, Franciaországban és Ausztriában is kormányzati szinten merülnek fel kételyek a kontinensünkre génmódosított élelmiszerek garmadájának rászabadítását és az állami szuverenitás megkurtítását kilátásba helyező TTIP-t és CETA-t illetően, a magyar kormány továbbra is a tárgyalások folytatása mellett van. Ismert, hogy a partnerség következtében a tengerentúli vállalatok immár az európai előírásoknak meg nem felelő, egészségkárosító termékeket forgalmazhatnának akár hazánkban is, miközben ezek ellen a magyar kormány fel sem léphetne. Ám míg a TTIP-ről eddig csak tárgyalások folynak, a CETA szövege immár kész és csak a ratifikációra vár.

Meggyőződésünk, hogy ezeken a tárgyalásokon nem lehet érvényesíteni a magyar érdeket. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy nincs tisztában a geopolitikai helyzettel, vagy pedig egyszerűen félrevezeti a közvéleményt. Ezért a Jobbik Ifjúsági Tagozat minden, országaink jövőjéért aggódó európai polgárt arra kér, tiltakozzon a multik érdekeit szolgáló szerződések ellen, a kormánynak pedig azt üzenjük, hogy ne csak a migránskvóta ügyében ne kockáztassunk! Ne kockáztassunk a TTIP és a CETA ügyében sem, és ne folytassuk a tárgyalásokat a multikat kiszolgáló szerződésekről!

Szalay Szabolcs, a Jobbik Ifjúsági Tagozat Külügyi Kabinetének vezetője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »