Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét!

A kvótareferendum nem pártpolitikai ügy: magunkról, a gyermekeink jövőjéről van szó, ezt a jövőt, Magyarország jövőjét ne kockáztassuk, ezért minél többen menjenek el szavazni október 2-án és szavazzanak nemmel! – szólította fel több mint háromszáz hallgatóját a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője szerdán Debrecenben.

Kósa Lajos a Kölcsey központban rendezett fórumon kijelentette: ha Európa nem változtat a migránspolitikáján, az katasztrófához vezet.

Magyarország nem mond le arról a jogáról, hogy eldöntse, kit enged be az országba és kit nem. Most kell megálljt parancsolni az Európai Bizottság betelepítési törekvéseinek – fogalmazott Kósa Lajos.

A politikus az Európai Unió története egyik legnagyobb kihívásának nevezte a mostani tömeges migrációt.

Kósa Lajos hosszasan elemezte azt a történelmi hátteret, amely miatt különféle módon reagáltak a nyugat- és a kelet-európai államok a kérdésre. Az egykori gyarmattartó birodalmakat, amelyek „szerte otthon voltak a világban”, nem zavarta a hosszan tartó migrációs folyamat, a korábbi integráció folytatását látták az egykori gyarmatokról az anyaországba tartó migrációnak. A most érkezők 80 százaléka azonban 30 évesnél fiatalabb, katonaviselt férfi, nem akar integrálódni, és ez már nem is migráció, hanem invázió, területfoglalás – fogalmazott.

Az Európai Unió jövőjéről komoly vita folyik, hogy olyan multikulturális térség legyen-e, ahol a legfontosabb európai identitás, hogy itt lakik-e valaki, vagy a nemzetek Európája, a nemzetek szövetsége, a nemzetek identitásán alapuló szövetség – magyarázta.

Kósa Lajos szerint Kelet-Európa már kipróbálta, hogy az előbbi modell nem működik: a szovjet modell, ahol az új, ködös identitás a szocialista embertípus volt, teljesen összeomlott, miközben százmilliók estek áldozatául.

Magyarország ezért hamar megértette, hogy az ellenőrizetlen migráció milyen lépéseket követel, és nem tesz mást, mint megvédi a schengeni határokat, alkalmazza a dublini rendeletet és az ENSZ alapokmányát – sorolta.

„Magyarország saját erejéből megállította a migránsáradatot” – mondta, hozzátéve: nem igaz, hogy nincs megoldás, hogy tehetetlenek vagyunk, hogy nem tudjuk megvédeni magunkat.

A Fidesz frakcióvezetője a bírálóknak azt üzente, hogy fajlagosan Magyarország az az állam, amelyik az egyik legtöbb segítséget viszi a rászorulóknak – kórház, iskolaépítés, humanitárius és katonai segítség -, és ezzel „nem idehozza a bajt, hanem odaviszi a segítséget” – jelezte.

„Segíteni akarunk, segítünk is a rászorulóknak a saját hazájukban” – fűzte hozzá, majd arról beszélt, hogy „a mi keresztény meggyőződésünk univerzális meggyőződés”, azt valljuk: „embertársunknak, mindegy miben hisz, segíteni kell”, de „aki Magyarországra, Európába jön, fogadja el a mi szabályainkat”.

Ha valaki nem akarja betartani, nem fogadja el a szabályainkat, ne jöjjön ide – jelentette ki Kósa Lajos, felhívva az ellenőrizetlen migráció biztonsági kockázataira is a figyelmet, és ismételten a nemmel szavazásra szólította fel hallgatóságát.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere emlékeztetett arra, hogy a város megtapasztalta, mit jelent az ellenőrizetlen migráció, amikor tavaly naponta 1000-1500 menekült érkezett az egyébként 800 személyes helyi menekülttáborba. Azzal, hogy a kormány véget vetett a kontrollálatlan migrációnak és bezárta a befogadó állomást, lehetővé tette, hogy ma már biztonságban, nyugalomban, békében fejlődhet a város – mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »