Ne félj, te kis bolond!

Bújod a számodra szerkesztett hírportálokat. Felsóhajtasz ha olvasol, hallasz valami terrorveszélyeset. Te akkor, milyen terrortámadástól rettegsz? Bombától a reptéren, parlamentbe csapódó eltérített utasszállító, netán a Kispesti-piac borozójában felejtett gyanús csomag? Elhiszed amit neked írnak? Vélt, vagy valós az ellenséged? Veszélyben vagy, vagy csak azt hiszed? Van hozzá közöd, hogy kik, mit, hogyan, és miért csinálnak? Szeretsz filozofálni, moralizálni? Ettől gondolkodó leszel? Te is osztod azt észt a kocsmában, vagy a közösségi oldalon magyarázol? Mit oldasz meg vele? Nagyobb a hangod mint a többieknek. Komolyan! Érdekel az téged? Szerinted érdekel ez valakit? Te érdekelsz valakit? Mi érdeklünk bárkit is?!

Magyar Menedék - Ősmagyar

Neked mi a hírérték? Olvasod, nézed? Okosabb leszel, többet fogsz tudni? Tájékozottabb leszel? Aggódó állampolgár vagy? Miért, vagy kiért aggódsz? Az alkoholista színészért, vagy inkább a meleg ripacsokért, a hitvány celebekért? Szerinted, neked minden elmondanak? Azt hiszed olvasol a sorok között? Te jobban érted a lényeget, mint mások? Számodra átláthatóbbnak tűnik?

Te megérzed, megérted a cselszövést, az összeesküvést?

Téged irányít a média? Hiszel neki? Vagy azt hiszed, hogy téged nem lehet átverni? Ha hétvégére rossz időt jósolnak, akkor otthon maradsz? Ha mégis szép idő lesz, kit fogsz okolni? Melyik tv-csatorna, melyik időjárás-mágusára hallgatsz?
A szőkére, vagy a barnára?
Te tisztességes-adófizető-állampolgár vagy?! Melyik bankban tartod a pénzed? Ahol laptopot adnak ajándékba, vagy ahol okostelefont? Te milyen hitelt szeretnél? Forintban, esetleg devizában? Ettől is félsz? Felveszed, aztán elárverezik? Az utcán lennél szívesebben, vagy inkább adósságcsapdában? A fogyasztói társadalomhoz tartozol? Te is megveszed azt, amire nincs szükséged? Netán beéred az alapvető akciós holmikkal, amik az életben maradáshoz kellenek?
Szerinted az árak a földön járnak?
Neked is van lízingelt autód? Sírsz, hogy drága a benzin? De azért az anyósodhoz azzal mész a szomszéd utcába? Szoktál tőle kölcsönt kérni? Ha kifizeted a rezsit és a törlesztőt, marad pénz kajára? Szoktál húst enni? Vagy amióta kocsid van, azóta hiszel az egészséges életmódban, és otthon nem eszel húst!
Akkor ezért jársz át az anyósodhoz?!
Amerika szerinted is az ígéret földje? Vagy csak az Olaszoknak volt az, mint ahogy Kanada, a Zámolyiaknak? A migránsok miért nem oda mennek? Együtt érzel a migránsokkal? Te is hordtad nekik a bablevest a Keletihez? Akarsz külföldön munkát vállalni egy jobb élet reményében? Ha orvos lennél, mit szeretnél jobban? Külföldi munkát, vagy nagyobb üvegzsebet?
Ha tanár lennél, hordanál kockás inget?
Lenyúlják a közpénzeket büntetlenül. Olyankor mit érzel? Haragot, vagy irigységet? Amikor öt forint volt a benzin litere, akkor is leengedted a vállalati autóból, hogy ne kelljen a kútnál tankolnod saját pénzből?! Meghamisítottad a menetlevelet? Fúrógéppel tekerted előre a kilométerórát? Ha maszekolni mentél, akkor meg hátrafelé?
Mit szeretnél jobban? Diktatúrát, vagy kommunizmust? Melyik rendszer értékelné többre a munkádat? Hol vennének emberszámba?

Szeretsz filozofálni, moralizálni? Ettől gondolkodó leszel? Te is osztod azt észt a kocsmában, vagy a közösségi oldalon magyarázol? Mit oldasz meg vele? Nagyobb a hangod mint a többieknek.
Komolyan! Érdekel az téged? Szerinted érdekel ez valakit? Te érdekelsz valakit? Mi érdeklünk bárkit is?!

Sid Clever


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »