Ne a magyar költségvetést rövidítsék meg, miközben a magyar munkavállalókon spórolnak!

Miközben saját bevallásuk szerint is minden további nélkül előfordulhatott, hogy a létminimumot sem elérő nyomorúságos – csupán havi bruttó 105 ezer forintos – fizetéssel foglalkoztattak alkalmazottakat a Tesco hazai üzleteiben, ezzel párhuzamosan, a most napvilágra hozott felháborító információk alapján, még mintegy hárommilliárd forint adót is kivittek Magyarországról a tavalyi év során.

Magyar Menedék - Badiny

Szakszervezeti értesülések szerint ugyanis a hazai beszállítók által kamatmentesen meghitelezett, 160 milliárd forintnyi bevétele után nem hazánkban, hanem Svájcban adózott a cég. Ráadásul mialatt a kereskedelmi lánc bevételei folyamatosan nőttek, a dolgozók kizsákmányolása jelentősen nőtt, hiszen a teljes munkaidős állomány öt év alatt mintegy 4500 fővel csökkent.

Ha a választók bizalmából a Jobbik kormányzati megbízást kap, akkor a Magyarországot pusztán telephelynek, a magyar munkavállalókat pedig a gazdaságos mosópor mintájára mindössze lélektelen árucikknek, olcsón megvásárolható bérrabszolgának tekintő foglalkoztatói hozzáállásnak a szociális piacgazdaságot építő jobbikos néppárti irányítás során már nem lesz helye hazánkban.

A Jobbik a leghatározottabban felszólítja a kormányzatot, hogy sürgősen vessen véget az egyes nemzetközi kereskedelmi láncoknál megfigyelhető – a forráshiányos magyar oktatás vagy egészségügy elől életmentő forintokat elszivattyúzó – elfogadhatatlan adóelkerülési mechanizmusoknak! Természetesen az illetékeseknek ehhez először is jó példát kellene mutatniuk, és meg kellene szabadulniuk saját offshore rablólovagjaitól is!

Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik munkavállalói érdekvédelmi csoportjának vezetője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »