NB1: Könnyed győzelemmel kezdett a Honvéd

Sima 2-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd az Újpest ellen az OTP Bank Liga 1 fordulójában, szombaton este. Hidi Patrik szerezte meg a vezetést már a mérkőzés elején, Eppel Márton pedig a 45. percben bebiztosította a győzelmet a vendégeknek.

A kezdés a heves esőzés miatt 15 percet csúszott, s a csapatok erősen felázott talajú, tócsákkal teli pályán kezdhették meg a játékot.

Mindkét fél futballistái sokat csúszkáltak, sok volt a hiba, de összességében a vendégek alkalmazkodtak jobban a körülményekhez. Ezt nemcsak a gólok, hanem a játék képe is igazolta, a Honvéd sokkal több lehetőséget dolgozott ki, míg a másik kapunál az első félidőben gyakorlatilag nem volt helyzet.
 

Nem indult jól a mérkőzés a hazaiak számára, hiszen már a negyedik percben bevették Banai kapuját. Eppel remek kiugratása után, Hidi Patrik helyezte higgadtan a kapuba a játékszert.

Egyik csapat sem volt veszélyes a kapukra, helyzetet szinte alig láthattunk, habár ebben egyik csapatot sem segítette az időjárás miatt szinte pocsolyává váló pálya.

A 45. percben egy remek beadást követően az első Honvéd gól asszisztját jegyző Eppel Márton emelkedett magasra és fejelte ívesen a labdát az Újpesti kapuba. Ezzel már 2-0 volt a vendégeknek.

 A szünet után kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, már újpesti helyzeteket is láthattak a nézők, elsősorban a lendületet hozó cseréknek köszönhetően. A hajrában aztán szinte már csak a Honvéd kapuja előtt folyt a játék, de a lila-fehéreknek még a szépítés sem jött össze.

A találkozó helyszíne az angyalföldi Illovszky Stadion volt, mivel a lila-fehérek otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont jelenleg felújítják.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-2)

Illovszky Stadion, 2000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Hidi (5.), Eppel (45.)
sárga lap: Andric (18.), Kecskés (28.), Diarra (58.), Sankovic (79.), illetve Holender (12.), Lovric (89.)

Újpest FC:  Banai – Nagy T., Kecskés, Pávkovics, Mohl – Windecker, Cseke – Andric, Balázs B. (Diarra, a szünetben), Bardhi (Lázok, 61.) – Angelov (Sankovic, 71.)

Budapest Honvéd:  Horváth A. – Botka, Bobál D., Lovric, Hajdú Á. – Gazdag, Kamber, Hidi – Koszta (Kovács D., 84.), Eppel (Vernes, 78.), Holender (Nagy G., 62.)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »