NB1: A Vasas hátrányból győzte le a Debrecent

A Vasas labdarúgócsapata hazai pályán 3-1-re legyőzte a Debrecent az OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az alacsony színvonalú első félidőben ugyan a Vasas dominált, a vezetést mégis a Debrecen szerezte meg. A 33. percben Ferenczi János állt oda egy szabadrúgáshoz. Lövése elsőre még elakadt egy sorfalban álló csapattársban, de a kipattanó labdát a középpályás kapásból, védhetetlenül lőtte a jobb alsóba.

A Vasas az 54. percben tudott egyenlíteni: Pavlov beadásánál Ádám Martin előzte meg Ferenczit a hosszú oldalon, és az ötösről a kapu jobb alsó sarkába fejelt.

A Debrecen iparkodott is, hogy újra előnybe kerüljön: a 65. percben Tisza lövését védte Polekszics, a kipattanóra Horváth érkezett, a lövés viszont a kapufán csattant. Tíz perc múlva Vida gondolt egyet, és 25 méterről furfangos tekeréssel szeretett volna túljárni Verpecz kapus eszén, a labda viszont ha kevéssel is, de elkerülte a kaput. A 85. percben viszont már megrezdült a háló: egy jobb oldali Remili-beadást Vaskó 8 méterről fejelt a kapuba.

Három perc múlva pedig megismétlődött az előbbi jelenet, ugyanis ismét jobb oldali sarokrúgás következett: Remili volt a feladó, Vaskó a végrehajtó, a Vasas pedig hazai pályán, hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Debrecen együttesét.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Vasas-Debrecen 3-1 (0-1) #VASDEB
Illovszky-stadion, 2692 néző, v.: Bognár T.
Gólszerzők: Ádám M. (54.), Vaskó (85., 88.), illetve Ferenczi J. (33.),
sárga lap: Korcsmár (32.), Berecz (53.), Vida (56.), illetve Tisza (63.)

Vasas: Poleksic – Korcsmár (Vaskó, 67.), Debreceni, Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz (James, 79.), Hangya – Remili, Pavlov, Ádám M. (Novák, 70.)

Debrecen: Verpecz – Nagy Z. (Mészáros N., 42.), Szatmári, Brkovic, Ludánszki – K. Mészáros (Bereczki, 64.), Sekulovic, Varga J. (Tisza T., 44.), Ferenczi J. – Kulcsár, Horváth Zs.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »