Navracsics: Kevésbé viharos az együttműködés a bizottsággal, mint látszik

Navracsics: Kevésbé viharos az együttműködés a bizottsággal, mint látszik

Nem változott érdemben a magyar kormány pozíciója a kvótaügyi népszavazás miatt – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Navracsics Tibor.

A biztos beszélt arról is: tapasztalata szerint a magyar kormánynak a háttérben jobb a kapcsolata az Európai Bizottsággal, mint amit a hazai közvélemény felé mutat. Navracsics Tibor hozzátette: megszokta már, hogy a hazai baloldal rendszeresen feljelenti őt valamiért az Európai Bizottság elnökénél, mint ahogyan ez legutóbb a kvótaügyi népszavazás kampányában történt. Ennek előzménye, hogy a biztos előzetesen elárulta, nemmel voksol a referendumon.

– A gyakran a nagyon harcias szólamok mellett azért középszinten van egy praktikus együttműködés a bizottság és Magyarország között.
– Erre utalt az idézett interjúban, hogy a magyar miniszterelnök sokszor érzelmileg színesen fejezi ki magát?
– Erre a kampányra utalok, ami a népszavazást megelőzte, amikor az azt megelőző időszakban is, akárhogy is nézzük, érzelmileg színesen fejezte ki magát nemcsak ő, de számos vezető magyar politikus, pró és kontra egyaránt

– Értsük ezalatt azt is, hogy ezek szerint középszinten meg sokkal kevésbé viharos az együttműködés?
– Vannak olyan területek, ahol kifejezetten jó a bizottság és a kormány között az együttműködés” – fogalmazott az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Tekintse meg a Navracsics Tiborral készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »