NATO hadgyakorlat kezdődött Ukrajnában

Nagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlatok kezdődött Lvov régióban hétfőn, Rapid Trident 2016 fedőnévvel, közölte az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata hétfőn, hozzátéve, hogy a katonai manőver 14, többnyire NATO ország 1800 katonája részvételével július 8-ig tart.
A gyakorlatban résztvevő országok: Ukrajna, Egyesült Államok, Belgium, Bulgária, Kanada, Georgia, Egyesült Királyság, Moldova, Litvánia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Svédország és Törökország.

A gyakorlatba rakétás páncélozott járműveket és katonai repülőgépeket is bevonnak. Ezenfelül a résztvevők kézi fegyverekkel is lőgyakorlatokat tartanak.
A nemzetközi hadgyakorlat parancsnokságának közlése alapján a katonai konvojok haladása miatt átmeneti forgalomkorlátozások lesznek a lőtérnél. Ezenfelül arra kérték a környéken lakókat, hogy az említett időszakban saját biztonságuk érdekében kerüljék a katonai területet, ahol a hírek szerint egyébként a helybeliek gyakran szoktak gombászni és erdei gyümölcsöket gyűjteni.
A kijevi védelmi minisztérium korábban nyilvánosságra hozta, hogy idén az ukrán fegyveres erők a tervek szerint tíz nemzetközi hadgyakorlatban vesznek részt, ebből négy lesz Ukrajnában. Ezek között lesz egy fekete-tengeri, valamint a szokásos évi ukrán-amerikai parancsnoki hadgyakorlat, írja a TASS.

Fotó:© EPA / Mikola TYS

magyartudat.com

 

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »