Náray Tamás az egészségügyről: kegyetlen, embertelen, irgalmatlan, és végtelenül erodálódott rendszer

Náray Tamás az egészségügyről: kegyetlen, embertelen, irgalmatlan, és végtelenül erodálódott rendszer

Náray egy családtagjáról írt, aki nyáron került egy vidéki klinika sürgősségi osztályára. Felborult az ionháztartása, később elvesztette az eszméletét és elesett. Néhány vizsgálat után viszont hazaküldték. Ezt követően éles fájdalomra panaszkodott a hátában, ismét elvesztette az eszméletét, és többet nem tudott felállni.

Visszavitték ugyanabba a kórházba, ahol elképesztő módon bántak vele.

„Az osztályon az egyik nővér erőszakosan bánt vele, rángatta, hogy ne szimuláljon. Azt mondta, ő tudja, hogy sok idős ember eltúlozza a fájdalmait.”

A beteg aztán már mozdulni sem bírt, az alapos vizsgálat után kiderült, hogy eltörött a keresztcsontja. Valószínűleg észre nem vett repedés következménye volt a törés, de ezt először nem ismerték be.

„Nővérhiányra hivatkozva bepelenkázták és katétert tettek bele. Nincs aki ágytálazza! – mondták.”

 – írja Náray.

Hírdetés

Ezután inkább magánkórházba szállították, két hét kezelés után járókerettel már tudott mozogni. Helyhiány miatt viszont tovább kellett menniük, de a következő intézményben is csak egy hétig maradhatott.

Az állapota javult, rehabilitációs központba kerülhetett.

„Ebben az intézményben, amely nem magánintézmény volt, elkeserítő állapotokat tapasztaltunk. Magasvérnyomásos betegnek hétvégénte nem mértek vérnyomást, nem tájékoztatták arról, hogy milyen gyógyszert szedetnek vele, a fürdetésért könyörögni kellett és fizetni, az ételt pénzért kellett megrendelni, mert amit egyébként adtak, attól még a disznók is elfordultak volna.”

Két hét után már annyit javult a beteg állapota, hogy átszállítják a saját városába, de ez ismét komoly problémákat okozott. Vákuumágyra volt szükség, ezért az intézményben megrendelték az elszállítást.

„A beteget nem tájékoztatták, hogy mi vár rá. Egy két-három órás útról beszélünk. Délelőtt berakták a mentőkocsiba. Ott derült ki, hogy még két másik kórházból négy helyre további betegeket szállítanak közben. Immáron nyolc órája fekszik most a kocsiban, furikázva, gyógyszer nélkül, fájdalomcsillapítás nélkül, élelem nélkül, víz nélkül és wc-zési lehetőség nélkül!”

(A poszt péntek este született, várakozás közben.)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »