Nápolyi típusú szemétválság fenyeget?

Nápolyi típusú szemétválság fenyeget?

A Jobbik szerint a Fidesz tönkretette a hulladékgazdálkodást azzal, hogy központosította a szolgáltatás finanszírozását.

Kepli Lajos Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: az államosítás miatt akár „nápolyi típusú szemétválság” is kialakulhat. Az ellenzéki párt képviselője szerint az erre a célra elkülönített 25 milliárd forint nem lesz elég, főleg, hogy maga a holding is rosszul működik.

„Eleve nem volt jó a rendszer, tehát 2010 előtt sem volt jó a rendszer, 2010 után még rosszabb lett. A Fidesz azt mondta már a hulladékgazdálkodási törvény bevezetésekor, amikor a parlament elfogadta, hogy ettől majd megjavul a rendszer, illetve azt mondták a koordináló szervezet bevezetésekor is, amikor legutóbb módosítottuk a hulladékgazdálkodási törvényt is, hogy meg fog javulni a rendszer. Ehhez képest most ott tartunk, hogy előbb futotta ennek a központosított szervezetnek a dolgozók, alkalmazottak részére bérautó szerződésre, mint hogy a saját számlázási programjukat megalkották volna, illetve megvásárolták volna amivel a munkájukat tulajdonképpen el tudják végezni” – emelte ki a Jobbik országgyűlési képviselője.

Tekintse meg a Kepli Lajossal készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »