Napokon belül meglesz a Soros-konzultáció menetrendje

Napokon belül kidolgozzák a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció menetrendjét. A korábbi konzultációk egyszerre voltak papíralapúak és internetesek, valamint tájékoztatást is tartalmaztak, ebben az esetben is ilyenre lehet számítani – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Halász János, akit a velencei kihelyezett frakcióülés legfontosabb témáiról kérdeztek, azt mondta: múlt héten az Európai Bíróság döntött a kvótaperben, ezután Brüsszel gyorsuló tempóban kezd hozzá a „Soros-terv” végrehajtásához, felgyorsítaná a betelepítést, állandó mechanizmust hozna létre, minden évben újabb bevándorlókat hozna be Európába, akiket kötelező jelleggel osztana szét a tagállamok között.

A szóvivő kijelentette, hogy „Soros György pont ugyanerről beszélt, Brüsszel ezt akarja végrehajtani”. A kormány küzd ez ellen, mert szerinte nem lehet végrehajtani – hangsúlyozta –, és a küzdelemnek nagyon fontos része lehetőséget adni minden magyar embernek arra, hogy elmondhassa véleményét a „Soros-tervről”, ezért kell nemzeti konzultációt tartani.

Hozzátette: hamarosan elindul a konzultáció, amelynek napokon belül kidolgozzák a tervét, menetrendjét. Voltak már nemzeti konzultációk, egyszerre papíralapúak és elektronikusak, és tájékoztatást is tartalmaztak, ezért kéri a Fidesz-frakció, hogy „a magyar embereket tájékoztassák és kérdezzék is meg a Soros-tervről”.

Halász János jelezte: a kvótaperben született döntés után a kormány tovább küzd azért, hogy továbbra se lehessen a magyarok feje felett dönteni arról, ki jöjjön be az országba. Ehhez járulhat hozzá a nemzeti konzultáció, mert – mondta – ebben a harcban szükség lesz a magyar emberek támogatására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »