Napok óta tüntetnek San Diegóban

Napok óta tüntetnek San Diegóban

Harmadik napja tartanak a zavargások a mentálisan sérült színes bőrű férfi lelövése miatt San Diegóban.

Három nappal fia lelövése után megszólalt a mentálisan sérült, színes bőrű férfi anyja. A nő szerint fiának idegösszeomlása volt akkor, amikor a rendőrök kiérkeztek, és az egyenruhásoknak segíteniük kellett volna, de azonnal tüzet nyitottak, mert a 38 éves Alfred Olango elektromos cigarettájára azt hitték, hogy fegyver.

„Hogyan is érthette volna meg, hogy bárki is közeledik? Az idegösszeomlást nem egyszerű kezelni. Szüksége lett volna valakire, aki lenyugtatja, és aztán kezeli a helyzetet. Ezért lett a 911 felhívva, nem azért, hogy kijöjjenek, és elvegyék az életét” – nyilatkozta Pamela Benge, az áldozat édesanyja.

A nő szerint a fia azért volt zavarodott, mert a legjobb barátja nemrég halt meg. A család ügyvédje a hatóságokat kritizálta, mert a rendőrség olyan fotót tett közzé, amelyen a férfi egy tárggyal a rendőrök felé mutat. Az ügyvéd a teljes videofelvétel nyilvánosságra hozatalát követeli. Richard Gonsalves rendőr és meg nem nevezett társa érkezett a helyszínre, hogy a mentálisan instabil, a forgalom kellős közepén sétáló férfi ügyét kezeljék. A család ügyvédje azzal vádolja a rendőröket, hogy a helyzetet nem megoldani akarták, hanem gyorsan véget vetni annak.

„Mindannyiunknak vannak rossz napjai. Nem tudok róla, hogy bárki is az én bőrszínemmel meghalt volna azért, mert rossz napja van, de itt ez történt. Fegyvertelen volt” – mondta Dan Gilleon, a család ügyvédje.

A rendőrség közlése szerint a férfi nem teljesítette az utasításaikat, és nem vette ki a zsebéből a kezét. Később aztán ezt megtette, ám ekkor egy tárgy volt a kezében. Öt lövéssel terítették le, miközben a sokkolójukat is használták. Az esetben érintett két rendőrt átmenetileg felfüggesztették.

Az intézkedés miatt már harmadik napja tüntetnek az eset helyszínéhez közel a kaliforniai El Cajonban. A 200 tiltakozó akadályozza a forgalmat és üvegekkel, kövekkel dobálja a rendőröket. A rendbontások miatt több embert letartóztattak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »