Napi cukiság: Bokros Lajos felelősségre vonja a kormányt

A velünk élő 90-es évek megfakult-sárgult figurája, a régenmindenjobb szabály eleven kivétele, a szakértőiség avantgard szobra, a politikai rosszul öltözöttség, kinyúlt zakók, s mracskómihályi értelemben vett bajusza, egyszóval, a köztünk lépdelő kisember tescós szatyorral CBA-ba bandukoló megszemélyesítője, Bokros Lajos gondolt egyet és felelősségre vonta a kormányt, ami legalább olyan jól áll neki, mint Cristiano Ronaldónak a sírás egy kihagyott 11-es után.

Bokros szerint Varga Mihály beismerte, hogy „a magyar gazdaság a segélyfüggőség csapdájában vergődik”. Úgy látja, nálunk csak akkor van növekedés, amikor azt az uniós támogatások éppen lehetővé teszik, nincs viszont magánberuházás.
 
Szerinte legfeljebb a Fidesz állítja, hogy

Magyarország jobban teljesít, de gyerekek, ne vicceljünk, és főleg: ne hazudjatok.

– fakadt ki szakmai értelemben a szakértői politikus. 
 
„Államotok nem csodafegyver, hanem a világpiaci szempontból hatékony piacgazdaság hazai működésének legfőbb akadálya. Unortodox modelletek látványosan megbukott. Államközpontú, piactorzító, növekedést gátló, magánkezdeményezést bénító, befektetéseket büntető, vállalkozókat eltaszító, észszerűtlen, szakszerűtlen, kiszámíthatatlan és becstelen gazdaságpolitikátok megbukott” – vonja le a következtetést a MoMa elnöke.
 
Eddig még akár igazat is lehet adni – nem kell hozzá ötös makroökonómia kollokvium, hogy belássuk – Magyarország itthon világhírű közgazdászának, de ezen a ponton mégiscsak eltörik benne valami, és hirtelen átmegy Gyurcsány Ferencbe oltorr Szanyi Tiborba:

“Elismertétek, hogy a magyar gazdaságot az EU tartja életben. Eljátszottátok tízmillió állampolgár jövőjét. Hamarosan felelni fogtok.”

– fogalmaz Bokros, akinek már csak annyi a dolga, hogy a pártját az egyéb statisztikai kategória felé indítsa el, mert jelenleg hozzájuk képes a Párbeszéd Magyarországért már nagypártnak számít, így ha minden marad a jelen állpot szerint, Bokros Lajos aligha fog bármit és bárkit elszámoltatni.
 
vbn


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »