Napi 200-an ugranak a mélybe a Szigeten

A Sziget Fesztivál szervezői sem ájultak el Rihannától. A látogatók kevésbé kritikusak, mint a magyar sajtó, amely hakninak minősítette az énekesnő fellépését.

„Jelenleg 183 irányító dolgozik a HungaroControl kötelékében és inkább azt mondanám, hogy folyamatosan toborzunk, ennek pedig az az oka, hogy az elmúlt két évben körülbelül 30%-al nőtt meg a forgalom, amit ugyanez a létszámú irányítói csapat kezel” – árulta el a HungaroControl Zrt. szóvivője, Szőke Katalin.

Bár a Sziget látogatóinak 85%-a külföldi, az irányítóközpontot főleg magyarok látogatják.

Nemzetiségtől függetlenül hagyja hidegen a látogatókat a pálinkából és pezsgőből vegyített Budapest ’56 koktél. Az emlékévet 300 millió forintért reklámozzák a szervezők az általuk rendezett fesztiválokon, így a Szigeten is.

– Akkor a jég megvan, ezen kívül mi kerül még az ’56-os koktélba?
– Egy cl 55 fokos pálinka, amiből jelenleg nekem van egy kajszim és egy szilvám, ebből tud választani a vendég, most egy szilvásat fogok csinálni. Mivel nincs is 1 cl-es mérő, ezért most 2őt teszek bele, de igazából 1 cl-el menne…

Az egyik pultnál nehezen ugyan, de megtaláltuk a kínálatban a történelmi koktélt. Mi voltunk az elsők, akik kértek belőle – ennél a bárnál biztosan. A pultos a Balaton Soundon is dolgozott, ott adta el az elsőt.

„Hát én most csinálom másodszorra életemben, úgyhogy annyira még nem ismerik az emberek, a külföldiek meg mégannyira sem ismerik, úgyhogy nem mondhatnám népszerűnek” – mondta a báros, Schéfer Dorina.

Népszerű volt viszont a nulladik napon a húzónévnek szánt Rihanna. De egybehangzó sajtóbeszámolók szerint a lelkesedés addig tartott, amíg színpadra nem lépett. Az énekesnő koncert helyett haknizott egyet a bírálók szerint.

„Nem tetszett. Mert késett fél órát és aztán olyan belépővel jött, ami nem volt túl nagy durranás” – így az egyik fesztiválozó.

Az elégedetlenségnek más okával is találkoztunk. „Ááááá, nem tudom, nem tetszett, nem úgy mozgott, mint a videóklippekben…hahah” – viccelődött egy másik fesztivállátogató.

Volt viszont olyan látogató is, aki rajongott a produkcióért. „Óóóó Rihanna csodálatos volt, nagyon nagyon élveztük, igazán izgalmas” – örvendezett egy harmadik bulizó.

„Ennek két olvasata van: mindenki gondolhatja azt, hogy mi teljesen elégedettek vagyunk, hiszen az összes jegy előre elkelt, mit érdekel minket, hogy milyen a koncert. Ez nem így van. Tehát minket ugyanúgy érdekel, hogy az a zenei élmény meg az a lelkesedés meglegyen egy koncert kapcsán, ami elvárható egy ilyen óriási sztárnál. Én azt tudom mondani, hogy például a tegnapi Muse koncert valami olyat adott, szerintem a Szigetnek is és a közönségnek is, amit ebben az esetben a Rihanna produkcióról nem tudtunk elmondani” – összegzett Kádár Tamás, a Sziget Kft. cégvezetője.

A Sziget fesztivál augusztus 17-én zárul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »