Naná, hogy Orbán támogatja Szerbia uniós tagságát – autonómiáról szó se esett

Naná, hogy Orbán támogatja Szerbia uniós tagságát – autonómiáról szó se esett

MTI nyomán

Magyarország támogatja Szerbia európai uniós tagságát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Újvidéken. A kormányfő azt követően beszélt erről, hogy Újvidéken Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök társaságában megtekintette az Európa Kollégiumot.

A sajtótájékoztatón egy újságíró a magyar miniszterelnök véleményét kérdezte arról, hogy Horvátország akadályozza Szerbia egyik európai uniós csatlakozási fejezetének megnyitását.

Európának szüksége van Szerbiára. Elég ránézni a térképre, és jól látszik, hogy Szerbiának az Európai Unión belül kellene lennie. Magyarország abban érdekelt és azért dolgozik, hogy Szerbia minél hamarabb tagja lehessen az uniónak – jelentette ki.

Orbán Viktor hozzátette: Magyarország nem ért egyet azzal, hogy bármilyen politikai kérdést összekapcsoljanak az uniós tagság ügyével. (Szóval, ennyit a délvidéki magyarok autonómiájáról… – a szerk.)

Aleksandar Vucic szerb kormányfő megköszönte Orbán Viktor támogatását. Hozzátette: Szerbia nem könyörgött, és nem is fog könyörögni senkinek (minek is tennék, amikor senki sem gördít eléjü akadályt – a szerk.), a legfontosabb, hogy az ország fejlődjön, és európai életszínvonalat érjen el a következő években.

Az újvidéki Európa Kollégiumot tavaly adták át, az építkezés összértéke mintegy hatmillió euró (1,87 milliárd forint) volt.  A magyar kormány egymillió euróval (312 millió forint) járult hozzá a beruházáshoz. (És úgy gondolták, ezzel be is fogták az ottani magyarság száját. Autonómi nyista, van helyette ez, tessék örülni… – a szerk.)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »