Nagyszokondon tartották a szatmári egyházmegye hitoktatóinak szakmai hétvégéjét

Nagyszokondon tartották a szatmári egyházmegye hitoktatóinak szakmai hétvégéjét

Egyeztető és fejlesztő hétvégén vettek részt a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói október 7. és 9. között a Szatmár megyei Nagyszokondon.

Az éves találkozó a kollégákért, azok családjaiért és a diákokért mondott közös imával vette kezdetét október 7-én, a nagyszokondi Szent Ignácról elnevezett lelkigyakorlatos központban. Ezt követően értékelték a tavalyi évet, majd a családórák álltak a találkozó központjában. 

Október 8-án Lepedus István családpasztorációs referens tartott előadást, aki részletesen bemutatta a családórákat, és hangsúlyozta azok szükségességét is. A részt vevő hitoktatók többsége ismeri a családi életre nevelésnek ezt a formáját, így példákat is tudtak felidézni annak sikerességére vonatkozóan.

A találkozón elhangzott, a gyerekek a program során olyan oldalát ismerhetik meg a családi életnek, amelyről talán otthon nem hallanak – tapasztalják ugyan, de szavakban nem fogalmazódik meg bennük. A családórákból merítve azonban tudatosabban tervezhetik meg saját házasságukat, családi életüket. A hitoktatók elmondták, hasznosnak tartják a programot és szeretnék a lehetőségek figyelembe vételével bevezetni az iskolákban is.

A szombati nap délutánján az oktatásban használható segédanyagokat készítettek, módszereket lestek el egymástól, énekeket tanultak a résztvevők. Vasárnap pedig a tanévben sorra kerülő versenyek – tantárgyi, ének- és rajzversenyek – időpontjait, helyszíneit és anyagát egyeztették.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »