Nagyot bukhat egy fideszes milliárdos

Nagyot bukhat egy fideszes milliárdos

Rogánnal kötött szerződést, most sokat bukhat egy fideszes milliárdos, amelynek cégével szerződést bontott a Belváros.

Az V. kerületi képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén felbontották az Immobilia Zrt.-vel a Fashion Streetre kötött közterület-használati szerződést – írta péntek délután az Origo. A portál szerint ezzel „újabb milliárdos lett kegyvesztett a Fideszben.” Az Immobilia Csipak Péter ingatlanfejlesztő vállalkozó érdekeltségébe tartozik, a cég a portállal később közölte: nem kaptak hivatalos értesítést az V. kerülettől. Ha tényleg szerződést bontottak velük, akkor viszont megteszik a szükséges jogi lépéseket – tették hozzá. Az önkormányzat azt közölte a portállal, hogy még nem írták le a jegyzőkönyvet, így nem tudnak tájékoztatást adni.

A szerződés még 2008-ban, Rogán Antal polgármestersége idején köttetett a ciprusi hátterű Immobiliával. Csipak Péter viszont ennél jóval korábban, 1995-ben lett jóban a belvárosi önkormányzattal az Origo szerint, „saját forrásból felújíttatta a Deák Ferenc utcának a Vörösmarty tértől a Deák Ferenc térig húzódó szakaszát, beleértve az útburkolatot és a házak homlokzatát is.” A rekonstrukcióért cserébe engedte át a cégnek az önkormányzat a Deák Ferenc utca mintegy 500 négyzetméteres felületét, miközben itt létrejött a Fashion Street. A közterület-használatért egyébként fizettek Csipakék a Belvárosnak: az első néhány, kedvezményes esztendő után mintegy 50 millió forintot/év.

A milliárdos villája a II. kerületben Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Csipak Péter tavaly került utoljára a hírekbe, akkor felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert évekkel korábban természetvédelmi területre épített házat Budán. 2010-ben tizenhatmilliárdos vagyona volt, ezzel akkor a 32. leggazdagabb magyar volt. A Heti Válasz korábbi portréjában azt írta Csipakról, hogy az üzletember saját bevallása szerint egy nyár alatt csinálta meg első millióját a Balatonnál, méghozzá ötvenezer forintból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »