Nagybecskerek: Megnyílt a parlamenti képviselők irodája

Nagybecskerek: Megnyílt a parlamenti képviselők irodája

Kicsinek bizonyult a Nagybecskerek központjához közeli, Dušan cár utca 12 alatti, új képviselői iroda, amelyet ma nyitottak meg hivatalosan és ez a nyolcadik ilyen helyszín, ahol a jövőben a parlamenti képviselők (a városból) fogadni tudják a polgárokat, hogy kérdéseikre, problémáikra orvoslást keressenek.

Az elmúlt hónapokban a CeSID, az USAID és az NDI szervezetek illetékesei úgy döntöttek, hogy egy újabb próbálkozást valósítanak meg: képviselői irodákat nyitnak Szerbia-szerte, mégpedig 13 helyszínen, községben vagy városban. Ennek jegyében ma megnyílt a sorrendben a nyolcadik képviselői iroda Nagybecskereken.

Az iroda megnyitása nem volt könnyű folyamat, hangsúlyozta Kovács Elvira, a VMSZ parlamenti képviselője, aki elmondta, hogy néhány hónappal ezelőtt indították el a megbeszéléseket, ám az ügyintézés elhúzódott, így már csak mostanra készült el az iroda, amikor már feloszlatták a parlamentet. A partnerek mintegy másfél évig támogatják az iroda munkáját, ám Nagybecskerek város illetékesei vállalják, hogy a minimális költségeket a jövőben is fedezik majd, hogy az iroda működjön.

A polgárok bizonyára azt gondolják, hogy a képviselők már nem is tevékenykednek, hisz nincsenek parlamenti ülések, holott a bizottságok többsége továbbra is teszi a dolgát, mint például az európai integrációs bizottság, vagy az emberjogi bizottság is rendszeresen ülésezik – mondta Kovács Elvira.

2010-ben már létezett egy kommunikációs-képviselői iroda, amely addig működött, amíg a partnerek, az USAID és az NDI szervezet pénzelte, és Nagybecskerek önkormányzata is segítette a munkát. A két csonka mandátum alatt Szerbiában sehol sem működtettek hasonló irodát, mivel a partnerek szerint Szerbiában módosítani kell a választási rendszeren ahhoz, hogy a parlamenti képviselők valóban közelebb kerüljenek a polgárokhoz.

A mostani megnyitón Kovács Elvira hangsúlyozta, hogy a polgárok máris ellátogathatnak a kommunikációs, képviselői irodába minden munkanapon, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10 és 12 óra között, valamint csütörtökön 16 és 18 óra között, ahol az asszisztenstől kérhetnek időpontot, hogy találkozhassanak, és elbeszélgethessenek a két nagybecskereki képviselővel, Kovács Elvirával, illetve Mirko Krlićtyel.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »