Nagybecskerek: Koncert és koszorúzás Lázár Vilmos emléktáblájánál

Nagybecskerek: Koncert és koszorúzás Lázár Vilmos emléktáblájánál

Az aradi vértanúk előtt tisztelegve, a nagybecskereki székesegyházban már hagyományosan október 5-én tart megemlékező ünnepséget az Emmanuel kamarakórus.

A Légy híve rendületlenül című esten Jenovay Lajos, színész, a Madách Amatőr Színház vezetője olvasott fel történelmi visszapillantót. A Lázár Vilmos honvédtábornok, aradi vértanú tiszteletére, 2005-ben állítatott emléktáblánál, illetve a 2012-ben elhelyezett Lázár Vilmos-domborműnél az idén is elhelyezték az emlékezés virágait.

A Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Madarász Gyula helyezte el a kegyelet virágait, az emléktáblát emeltetett két család nevében először koszorúzott dr. Czikajló László és Várady József, továbbá virágot helyeztek el a Szent György Lovagrend Délvidéki Nagypriorátusának tagjai, mégpedig lovagdáma Konrád Emma, bánsági prior, és lovag Halmai Tibor és lovag Balázs József. Koszorúztak még a nagybecskereki Petőfi MME, a Muzslai Petőfi Sándor MME, a Madách Amatőr Színház, az Emmanuel kamarakórus nevében, továbbá virágot helyeztek el a Vajdasági Magyar Módszertani Központ képviselői, a Szathmáry Karolina Leánykollégium növendékei, valamint a VMSZ és a VMDK képviselői.

A koszorúzási alkalom után következett az Emmanuel kamarakórus alkalmi koncertje, Konrád Emma karnagy vezényletével. Közreműködött Rontó Márta a kórus állandó korrepetitora, Dutina Vilma hegedűn játszott és szólót énekelt, ugyanúgy Mészáros Violetta is szólistaként szerepelt.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »