Nagybecskerek: Elődások, konzultációk a 2016 külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében

Nagybecskerek: Elődások, konzultációk a 2016 külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében

Nagybecskereken is szép számban gyűltek össze a fiatal vállalkozók a 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében megrendezett összejövetelre, amelyet a Vojvodina szálloda konferenciatermében tartottak meg.
A Magyar Kormány az idei évet a külhoni magyar fiatal vállalkozók éveként hirdette meg, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága együttműködve a Design Terminál ügynökséggel a Kárpát-medencében szerveznek körutat, amely keretében májusig 15 helyszínre látogatnak el, és a program szerint a 40 év alatti helyi pályakezdő vállalkozókat próbálják meg támogatni – szakmailag segíteni – mondta Hajnal Virág programfelelős köszöntőjében.
Az egybegyűlteket köszöntötte Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, majd Bunford Tivadar, a Vajdasági Háló Fejlesztési Alapítvány igazgatója szólt a fiatalokhoz.
Az előadások keretében elsőként két Vajdaságból származó, sikeres vállalkozó osztotta meg tapasztalatait, hívta fel a fiatalok figyelmét a vállalkozói tevékenység elején adódó buktatókra. A vállalkozói létről dr. Simon Vilmos sikeres üzletember, egyetemi docens mesélt, akit Újvidékről sodort az élet Budapestre, a Vajdasági Baráti Egyesület vezetője, valamint Hernyák László is megosztotta tapasztalatait, aki csantavéri születésű, de az anyaországban foglalkozik borászattal.
Utána egy marketinges előadásra került sor, Remete Tibor mentor jóvoltából, aki arra hívta fel a figyelmet, hogyan kommunikáljanak a helyi vállalkozók a közönségükkel, majd két szakember, Jónás László és Sziller Olivér az üzleti tervezésről, valamint az értékesítési tervezésről tájékoztatták a fiatalokat.
A program keretében néhány kiválasztott vállalkozás kapcsán egyéni konzultációkra is sor került.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »