Nagy volt az öröm a döntetlen láttán

Nagy volt az öröm a döntetlen láttán

Ismét utcai vonulással ünnepeltek a szurkolók, miután a hajrában egyenlített a magyar válogatott Izland ellen a franciaországi labdarúgó Eb-n.

Továbbra is csoportelső Magyarország a franciaországi Európa-bajnokság F-csoportjában, miután a szombat esti portugál-osztrák összecsapás döntetlennel ért véget. A nemzeti 11 az Izland elleni 1-1-es döntetlennel 4 ponttal vezeti a csoportot. Az izlandi csapat az első félidő 39. percében egy büntetőből szerezte meg a vezetést, a magyarok a meccs vége előtt pár perccel egyenlítettek. Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés után azt mondta: büszke a csapatára.

A mérkőzés lefújása után ünneplésbe kezdett a magyar szurkolótábor. A marseille-i stadionban több mint húszezer drukker énekelte a himnuszt. Az ünneplés a városban folytatódott tovább, több ezren éltették az utcán a magyar válogatottat.

Örömmámor és vegyes értékelés

Ahogy a keddi győzelem után, az Izland elleni döntetlent követően is a körútra vonultak ünnepelni Budapesten a szurkolók. A 4-es 6-os villamos és több busz sem járt az ünneplő tömeg miatt. A válogatott tagjai vegyesen értékelik az Izland elleni mérkőzést – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Válogatott sajtófőnöke a Hír Televíziónak. Szabó Gergő azt is mondta, a szerdai, portugálok elleni mérkőzésre keményen fognak készülni, a vasárnapot viszont a magyar válogatott a pihenésre, regenerálódásra szánja.

„Kicsit vegyesek az érzelmek, hiszen a döntetlennek mindenki borzasztóan örül, a játék képe alapján akár a labda birtoklást, akár bármi mást nézünk, akár statisztikai adatokat is, akkor jobban játszottunk az izlandiaknál, tehát ezt a mérkőzést a pályán mutatott teljesítmény alapján a magyar válogatottnak illett volna vagy kellett volna megnyernie, de ettől függetlenül az utolsó pillanatban szerzett egyenlítő gól és a 4 pont, amivel most rendelkezünk az utolsó kör előtt a csoportkörben, az azért mindenképpen jóval több annál, mint amire bárki számított, hiszen Izland és Ausztria is jóval erősebb nálunk” – jelentette ki a válogatott sajtófőnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »