Nagy toleranciaünnep: "hátrányos helyzetűeknek" húzza a talpalávalót a zsidó farmester a magyarok fővárosában

Nagy toleranciaünnep: "hátrányos helyzetűeknek" húzza a talpalávalót a zsidó farmester a magyarok fővárosában

Több mint 20 iskola 500 "nehéz sorsú fiatalja" táncol Stravinsky muzsikájára június 3-án a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ingyenes TérTáncKoncertjén a budapesti Hősök terén.

Az együttes közleménye szerint Magyarország egymástól távol eső településein január óta készülnek a "fiatalok" arra, hogy fellépjenek az először 2015-ben megrendezett nagyszabású szabadtéri eseményen, ahol idén Stravinsky Kártyajáték című darabja fog felcsendülni.

A nyárköszöntő TérTáncKoncerten a BFZ az egymás elfogadásán alapuló alkotásban rejlő erőre, a zene közösségteremtő és közösségformáló hatására szeretné felhívni a figyelmet.

A közlemény idézi Fischer Iván karmestert: a magyargyűlölő zsidó szerint a "kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz ez".


A farmester

A 9 megye 18 településén – Budapest mellett többek között Apátfalván, Berettyóújfaluban, Bogádon, Karcagon, Ózdon, Szécsényben és Tégláson – iskolába járó gyerekeket a fellépésig heti rendszerességgel látogatják a BFZ által felkért táncművészek, hogy megtanítsák a tánclépéseket.

A résztvevő fiatalok április 18. és 25. között öt régióban gyűlnek össze és tartanak közös próbákat Vári Bertalan, a TérTáncKoncert fő koreográfusa vezetésével.

A zenekar tavaly, több évnyi kihagyás után tért vissza a Hősök terére, ahol 1993-tól rendszeresen tartott tömegeket vonzó, ingyenes koncerteket.

A hátrányos helyzetű gyerekek bevonásával ismét életre keltett produkció már tavaly is óriási közönségsikert aratott – olvasható a közleményben, amely szerint a koncerthez kapcsolódva a BFZ közösségi adománygyűjtő akciót is indít.

(MTI nyomán)

Meddig rágalmazhatja Fischer Iván munkahelyét, Magyarországot évi 1,5 milliárdért?

A zsidó Fischer Iván tőrdöfése Magyarország hátába

Idén is ajnározták az aberráltakat: "Bátor, aki kamaszkorában először megérzi, hogy azonos neműekhez vonzódik"

Lovas István: A rettegés foka


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »