Nagy robbanás Manhattanben! Úgy tűnik, nem terrorakció volt

Nagy robbanás Manhattanben! Úgy tűnik, nem terrorakció volt

Legalább huszonkilencen megsérültek a New York-i Manhattan déli részén szombat este történt robbanásban. Az első információk szerint nem terrorakció történt.

A Manhattan Chelsea negyedében történt robbanás az FBI helyszínen lévő munkatársai szerint nem terrorakció volt, hanem egy hulladéktároló robbant be.

A riadalom különösen nagy volt, tekintettel arra, hogy pár órával korábban Manhattannel szemben, New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg.

A város tűzoltóságának vezetője szerint huszonkilenc ember szenvedett sérüléseket a robbanás miatt. Egyikük állapota súlyos.

A robbanáskor a hulladéktároló melletti ötemeletes épület ablakai betörtek. A tűzoltók és a városi rendőrség szakemberei mellett a helyszínen vannak az FBI és a belbiztonsági minisztérium képviselői is. Kutyákkal is vizsgálják, hogy a berobbant hulladéktárolóban volt-e pokolgép.

A metró néhány vonalán átmenetileg szünetel a forgalom a rendőrségi vizsgálatok miatt.     A rendőrség közben Manhattan több negyedét is átvizsgálja, később tévesnek bizonyult jelzések érkeztek ugyanis arról, hogy a robbanáshoz közeli egyik utcában is “valami történik”. A robbanás környékét a rendőrség teljesen lezárta.

Este tíz órakor a helyszínre érkezett Bill DeBlasio, New York polgármestere is, aki a sajtónak azt mondta: a robbanás “szándékos cselekedet” következménye volt, ám “pillanatnyilag nincs bizonyíték arra, hogy terrorista akcióról volna szó”. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »