Nagy meglepetések érhetik a metró felújítóit

Egy, a budapesti metróvonalak építésén dolgozó mérnök szerint tarthatatlan a 3-as metró felújításának 2019-es határideje, még úgy is, ha egyszerre több szakaszon dolgoznak – írja a csütörtöki Népszabadság.

Lakatos Ervin mélyépítő mérnök a napilapnak azt mondta, a vonal a kor technológiai színvonalának és a városfejlesztési prognózisoknak megfelelően épült, de a lakótelepek nagyobb számban jelentek meg a vártnál a vonal környezetében. Emiatt és az évtizedek óta elmaradó karbantartás miatt „sok kellemetlen meglepetés” érheti a kivitelezőt.

Elmondása szerint a vonal egy szakaszán az ötvenes-hatvanas években épített házak pincéinek építésénél használt technológiát alkalmazták a metró alagútjának kialakításakor, és a szigetelés is ugyanolyan műszaki megoldás volt, mint a házaknál, ez mára szerinte biztosan szétrohadt.

Lakatos Ervin úgy vélte, a Deák Ferenc tér és Nagyvárad tér közötti, legrégebbi szakaszt már 15-20 éve fel kellett volna újítani, és nem elég a biztosítóberendezés javítása, teljesen újat kellene kiépíteni az áramellátó rendszerekkel együtt – olvasható a Népszabadságban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »