Nagy László szerint parádés a Veszprém csoportja

Nagy László szerint parádés a Veszprém csoportja

Eklemovics Nikola sportigazgató szerint az elmúlt másfél évtizedben nem várt olyan nagy sorozat a veszprémiekre, mint az ősszel kezdődő új BL-szezonban.

A Veszprém–Barcelona csatáknak külön történelme van férfikézilabdában, a következő szezonban ennek is láthatja egy újabb fejezetét a közönség. Ahogy a főtábla A csoportjának tagjain végigfut az ember, mindjárt megérti Nagy László szavait, aki a klubja honlapján így nyilatkozott:

„Ha egy szóval kellene jellemeznem a csoportunkat, akkor azt mondanám, hogy parádé! Nem lepett meg, hogy a miénk lett az erősebb nyolcas. A kézilabda mezőnye Európában egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb. Ez a mi csoportunkról most hatványozottan elmondható. A másik nyolcasban is hasonló játékerejű együttesek gyűltek össze, de talán nem annyira erősek, mint a miénkben. Nem kérdés, hogy közönségszórakoztató meccsekre van kilátás. Egy biztos, keményen fel fogunk készülni az új szezonra és annak minden kihívására.”

Eklemovics Nikola, a Telekom Veszprém nemrég kinevezett sportigazgatója (aki éveken át irányítóként a pályán ismerhette meg a BL erejét) még erősebben fogalmazott az európai szövetség honlapjának: „Véleményem szerint a Bajnokok Ligája elmúlt tizenöt évének legnehezebb csoportjába kerültünk. Minden csapat nagyon magas színvonalat képvisel, lenyűgöző együttesek, szóval érdekes és kemény mérkőzések várnak ránk. De ez jó a kézilabda számára. Reméljük, hogy hamarosan ismét el tudunk jutni Kölnbe, hogy elérjük a célunkat, azaz a Bajnokok Ligája-győzelmet.”

A sorsolás után Kálomista Gábor veszprémi vezérigazgató örömét fejezte ki az ellenfelek láttán.

A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Barcelona (spanyol), PSG (francia), Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), Schaffhausen (svájci), THW Kiel (német)

Szegedi öröm

A Veszprémet a hazai bajnokságban és kupában megszorongató szegediek most nem lennének hazai riválisuk helyében, ez derült ki a Mol-Pick Szeged vezetőedzőjének és jobbátlövőjének szavaiból, amelyeket a Tisza-parti klub honlapja közölt.

„Jobb, hogy a B csoportba kerültünk, ez nem kérdés. Az első számú feladatunk az, hogy összeálljon a csapat, ám ennek ellenére, ha szeretnénk messzire jutni, az első három hely valamelyikén kell továbbjutnunk” – mondta Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője, utalva arra is, hogy a csoportelsők közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek például a gyengébb, CD-ágról kapnak ellenfelet a nyolcaddöntőben.

Élőben néztem a sorsolást, és nem vitás, hogy az A csoport brutálisan erős lett, de a miénk is annak számít. Alapfelállás, hogy tovább kell jutnunk – mondta Balogh Zsolt, arra is célozva, hogy a nyolc együttesből hat folytathatja majd az egyenes kieséses szakaszban. – Nem lesz könnyű, mert alaposan kicserélődött a keretünk, így fontos, hogy minél hamarabb összeálljunk. Több csapatot ismerünk, mivel tavaly is játszottunk ellenük, lesznek pikáns meccsek is. A Kielcébe tőlünk megy Bombac, de Buntic és Sego éppen a lengyelektől érkezett hozzánk. A Breszttel ezúttal már ellenfél lesz Prodanovics, míg a Vardar ellen Gorbok csatázhat szegedi mezben. Örülök, hogy a Zágráb és a Celje is ellenfelünk, hiszen ezek a városok közel vannak Szegedhez, így remélhetően a szokásosnál is több szurkolónk kísér majd el minket.

A Szeged ellenfelei a B csoportban: Rhein-Neckar Löwen, Vive Tauron Kielce, Vardar Skopje, PPD Zagreb, Meshkov Brest, Celje Pivovarna Lasko, IFK Kristianstad.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »