Nagy károkat okozott a vihar

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Uszkán 55 házban okozott kárt a keddi jégverés – közölte a mintegy 450 lakosú település polgármestere.

Sértő-Radics István (Együtt) elmondta, a diónyi nagyságú jég pusztítása után elkezdték a károk felmérését és a kármentesítést. A mentési munkában résztvevők az önkormányzat munkatársaival közösen járják végig a községet és mérik fel, milyen segítségre van szükségük a lakóknak.

A jég a romániai Szatmár megye több településén is károkat okozott, a tűzoltóknak nagyobbrészt fákat és kidőlt oszlopokat kellett eltakarítaniuk az úttestről Szatmárnémetiben és a környező falvakban – olvasható a szatmar.ro oldalon. A honlap beszámolója szerint dió és tojás nagyságú jégdarabok hulltak Apában, Gencsen, Majtényban és Nagykárolyban, Szatmárhegyre és környékére pedig özönvízszerű eső zúdult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a magyar oldalon tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt, a térségben több mint hétszázötven ház rongálódott meg.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »