Nagy felzúdulás lett belőle: migránsokat fogtak az ásotthalmi mezőőrök

Toroczkai azt írta:

"Ásotthalmi tanyába próbált betörni a képeken látható migráns-csoport, akik a dupla kerítésen átjutva (átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség) behatoltak Ásotthalom területére. Nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak."

A hvg.hu a képek alapján kezdett találgatásokba, hogy a mezőőrök vajon használtak-e kényszerítő erőt, vagy csak megállították a migránsokat, és "azok a földre lefeküdve várták be a rendőröket. A távolról érkezők talán a mezőőröket hivatalos szervnek képzelték."

A portál emlékeztet arra is, hogy a mezőőrök egyébként akár műanyag bilincset is használhatnak, ha tulajdon van veszélyben.

Ez annak fényében érdekes, hogy - emlékeztetőül - Ásotthalom jobbikos polgármestere azzal kezdte bejegyzését, hogy "Ásotthalmi tanyába próbált betörni a képeken látható migráns-csoport..."

Az ügyben a hvg.hu a rendőrséghez fordult kérdéseivel. 

Viszont ha már ennyire górcső alá vették a posztot, egy "apróságra" még érdemes felhívni a figyelmet. Toroczkai ugyanis azt írta,

"valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség",

ami akár azt is sugallhatja, hogy a valakiknek (mondjuk, akiknek a migráció folyamatos felturbózásával érdekük a félelem fenntartása) nem olyan nagy baj, ha be lehet mutatni egy-egy határsértő csoportot. 

De ez persze csak egy feltételezés...