Nagy értékű illegális fát foglaltak le a rendőrök Sárosorosziban

Kárpátalján, a Beregszászi járásban a helyi rendőrség gyors reagálású csapata a terület ellenőrzése közben illegális farakományra bukkant.

A rendőrök Sárosoroszi területén 29 rönk értékes fajtájú fát találtak az egyik helyi vállalkozó magántulajdonában lévő fűrésztelep mellett – adta hírül a Mukachevo.net.

A faanyag tulajdonjogát nem tudták okmáényokkal igazolni, ezért a rendőrök elkobozták a tölgyfa rönköket.

Az ügyben tart a vizsgálat. A Beregszászi rendőrség alkalmazottai vizsgálják a fa eredetét és keresik a fakivágásban érintett személyeket. A vizsgálat eredményei szerint meghozzák majd a megfelelő határozatot – jelentették a Beregszászi Kerületi rendőrségen.

Amint arról a Kárpátainfo.net hírt adott, favágókat tartóztattak le Kárpátalján.

Kárpátalján a Perecsenyi és a Nagybereznai járásban a rendőrök helyi lakosokat vettek őrizetbe, akik illegálisan fakivágással foglalkoztak. Az elkövetőket felelősségre vonják.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?2016-ban a kárpátaljai rendőrség mintegy száz büntetőeljárást indított illegális fakivágás miattNyolcvanmillió eurós kárt okoztak az illegális fakivágásokVáltozások a fakivágással kapcsolatos törvénybenUkrajnában az űrből fogják figyelni az illegális fakivágásokatRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›SárosorosziCímkék: illegális fakivágás, Kárpátalja, Beregszászi járás, Ukrajna, ukrajnai hírek, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »