Nagy-Britannia katonailag segítene Líbiának :D

Nagy-Britannia katonailag segítene Líbiának :D

Nagy-Britannia katonai kontingenst küldhet Líbiába a határok biztosítására, és várhatóan „fontolóra veszi” (úgy mint Franciaország, ők is fontolgatnak ugyanis) az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet elleni légi hadműveleteinek kiterjesztését Szíriára. Ez így mind szép és jó, csakhogy mindezt az ország…

Hírdetés

hozzávetőleg mintegy kéttucatnyi katonával szeretnék megoldani. :DDDDDDDDDDDDD

A BBC szombati értesülései szerint kis létszámú, hozzávetőleg kéttucatnyi katonából álló csoport utazna Líbiába, hogy „segítsen” az észak-afrikai ország határainak biztosításában. A brit védelmi minisztérium idézett illetékese szerint ez döntő jelentőségű az Európába irányuló menekültáradat megfékezése szempontjából.

Az a bizonyos angol humor

A név nélkül nyilatkozó minisztériumi illetékes szerint a brit kormány támogatja azt a folyamatot, amelynek célja nemzetközileg elismert kormány létrehozása Líbiában, és London már terveket készít e kormány megsegítésére.
    
David Cameron brit miniszterelnök a héten többször is kijelentette: a menekültválság megoldásához szükséges elemek közé tartozik, hogy Líbiában új kormány jöjjön létre, emellett foglalkozni kell a szíriai válsággal is.     Cameron szerint a most kialakult menekültválság fő felelősei közé tartozik Aszad szíriai elnök, valamint az Iszlám Állam „mészárosai” (nyilvánvalóan még véletlenül sem az Egyesült Államok és hű szövetségese, Nagy-Britannia, amelyek közös erőfeszítéssel bombázták vissza a kőkorszakba a fél Közel-Keletet – a szerk.)
    
A BBC szombati értesülései szerint a brit kormány a jövő héten kezdődő őszi politikai szezonban „előkészíti a terepet” ahhoz, hogy a brit királyi légierő (RAF) Szíriában is bekapcsolódhasson az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadműveletbe.
    
A brit közszolgálati médiatársaság által idézett egyik kormányforrás szerint a Downing Street azzal fog érvelni, hogy az Irakban folytatott légi hadjárat sikeres, az Iszlám Állam struktúrája leépülőben van, a terrorcsoport területeket veszít, több vezetőjét megölték, de a nagyobb probléma most már Szíriában van.
    
A brit királyi légierő hadműveleti felhatalmazása ugyanakkor nem terjed ki az Iszlám Állam szíriai állásai elleni bevetésekre. A brit kormány álláspontja mindig is az volt, hogy ha a szíriai bevetés szükségessé válik, arról külön parlamenti szavazáson kell dönteni, annak ellenére is, hogy nem írja elő törvény a parlamenti jóváhagyást a nemzetbiztonsági indokokkal alátámasztott külső katonai beavatkozásokhoz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »