Nagy botrány érik Romániában

Botrány kerekedett Romániában abból, hogy Klaus Johannis államfő azt válaszolta a család összetételére vonatkozó alkotmánymódosítási kezdeményezéssel kapcsolatban, hogy hiba lenne a vallási fanatizmus útját választani. A Koalíció a családért nevű civil szervezet több mint hárommillió aláírást gyűjtött annak érdekében, hogy a román alaptörvény „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságaként” határozza meg a családot. A jelenlegi alkotmány „házastársakat” említ. A magát kétszeresen is kisebbséginek valló szász származású , illetve evangélikus vallású Johannis megbélyegző hangvételű elutasítása nemcsak a romániai egyházak dühét váltotta ki, de valóságos kommentözönt indított el.

Hírdetés

„Klaus Johannis három millió román akaratát vette semmibe”, „Klaus Johannis nem tiszteli a románokat”, „Klaus Johannis fanatizmusnak nevezi a tradicionális családot”, „Klaus Johannis legalizálni akarja a bűnt”, „Klaus Johannis legújabb terve, hogy Szodomává és Gomorává változtatja az országot” – ilyen és ehhez hasonló újságcímek, blogbejegyzések, Facebook-hozzászólásokat idéz a Transindex erdélyi hírportál. Johannis hivatalos Facebook-oldalán is több olyan hozzászólás jelent meg, amelyek szerint az elnök több millió románt hagyott cserben, akik azt várták tőle, hogy „gerinces emberként” álljon melléjük az ügyben, sőt, olyan kommentelő is akadt, aki Johannis kijelentését a „nagy zsidó-összeesküvés” részeként értelmezte, „amely a román nép ellehetetlenítését szeretné elérni”, és az elnök nem más, mint a „globalisták beépített ügynöke, akiknek a céljuk a hagyományos családmodell tönkretétele”.

A Kolozsváron szerkesztett portál beszámolója szerint a Koalíció a családért ma sajtóértekezleten jelentette be, hogy holnap délelőtt 11 órakor Nagyváradon gyűlést szerveznek a hagyományos család védelmében, amelyre elvárnak mindenkit, aki támogatja a kezdeményezésüket. A szervezők azt is bejelentették Facebook-oldalukon, hogy a megmozduláson ott lesz a Bodnariu család is, akiknek – mint a civil szervezet fogalmaz – „a norvég állam által finanszírozott fasiszta Barnevernet gyerekvédelem ürügyén elrabolta és hat hónapon keresztül fogva tartotta az öt gyermekét.” A civilek közölték: „mindenkinek legyen világos, Romániában a család témájában népszavazás lesz.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »